Okładka książki - Enemies. Tom 1

Enemies. Tom 1

Co ta książka ze mną zrobiła? Jestem rozłożona na łopatki i nie mogę się podnieść. To historia bolesna, trudna, totalnie wzruszająca i romantyczna. Pod powierzchnią nieustającego napięcia, które towarzyszy relacji Daisy i Jamie’ego cały czas ukryte są uczucia, które rodzą się między tą dwójką. Ani na moment nie słabną, a podskórnie wiesz, że tylko czekają, aby spektakularnie wypłynąć na powierzchnię. To, co dzieje się w tej powieści, przeszywa, zadaje rany, szokuje, ale też chwilami przynosi ukojenie, które bywa jak ulotne jak mgła.

✨️Kto pokocha?

Ohoho proszę Państwa, każdy, kto lubi motyw enemies to lovers i wierzcie mi, to nie jest chwyt marketingowy. Oni naprawdę się nienawidzą. To, w jak bezczelny, niewybaczalny, bezpardonowy sposób została potraktowana Daisy...myślałam, że rozpadnę się razem z nią. Pokocha każdy, kto ceni sobie w romansach nieustanną obecność emocjonalnego napięcia, konfrontowania się z przeszłością i ciągłe budowanie dramaturgii, która jest niczym kilkukrotna przejażdżka na rollercoasterze.

✨️Za co pokochasz?

Na pewno za intensywną relację pary głównych bohaterów. Za chemię między nimi, którą i Ty poczujesz od chwili ich pierwszego spotkania. Za błyskotliwe docinki i dialogi, za to, że w tej książce nie będzie nawet momentu, kiedy zawieje nudą, za doskonałe połączenie romansu biurowego z najprawdziwszym z najprawdziwszych motywem enemies to lovers. Pokochasz za to, że będziesz miał* złamane serce, a jego fragmenty wdeptane w ziemię.

✨️Czy pokochałam?

Jestem kompletnie zakochana i oczarowana tą historią. To, że moje emocje wielokrotnie zostały nadszarpnięte, to jedno. To, że serce doznało uszczerbku, to drugie. To, że długo zbierałam szczękę z podłogi, to trzecie. Ale to, że przepadłam w tej historii na kilka godzin i przeczytałam ją za jednym zamachem, to chyba najlepszy dowód mojej miłości. I nie mogę nie wspomnieć o scenie, która przełamuje wszelkie bariery między NIĄ a NIM. Scena, na którą trzeba trochę poczekać, ale warto, naprawdę warto. To było piękne, namacalne, sensualne, gorące, filmowe- serio, oczami wyobraźni widzę ten moment na dużym ekranie.

✨️Czy polecam?

I Ty mnie o to pytasz, po tym, co wcześniej napisałam? Jeśli chcesz nazywać się prawdziwą romansiarą, musisz przeczytać tę książkę — koniec i kropka; kto tego nie zrobi, ten trąba. A tak serio-serio: polecam przeogromnie, bo to historia, która zostaje z czytelnikiem na długo. Nie ma w niej scen-zapychaczy, akcja jest świetnie poprowadzona, ciągle wnosi coś nowego, a Ty przepadasz w tej opowieści, tracąc poczucie czasu i świata dookoła.

✨️O czym jest?

Daisy dostaje się na wymarzony staż w prestiżowej firmie, jednak na jej drodze staje Jamie Chaplin — bezwzględny i pewny siebie rywal, z którym walczą o to samo stanowisko. Jedną decyzją w sposób absolutnie obrzydliwy, odbiera jej wszystko, na co pracowała, by niedługo po tym złożyć propozycję, której Daisy nie może odrzucić. Zgadza się zostać asystentką swojego wroga, zdeterminowana, by się zemścić. Z czasem jednak odkrywa, że prawda o Jamiem jest mroczniejsza, niż przypuszczała, a granica między nienawiścią a uczuciem coraz bardziej się zaciera.

Informacje dodatkowe o Enemies. Tom 1:

Wydawnictwo: Marginesy
Data wydania: 2025-10-29
Dodał/a opinię: zaczytania

Tagi: Opowieści obyczajowe i rodzinne dla dzieci i młodzieży Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Opowieści o uczuciach dla dzieci i młodzieży Interest age: from c 15 years

Zobacz opinie o książce Enemies. Tom 1

Kup książkę Enemies. Tom 1

25. grudnia
K.K. Smiths0
Okładka ksiązki - 25. grudnia

Malia - odnosząca sukcesy dyrektor kreatywna, co roku dba o udane święta swoich klientów. Problem w tym, że sama NIENAWIDZI Bożego Narodzenia, a jej receptą...