Okładka książki - Faceci z sieci

Faceci z sieci

O znalezieniu "drugiej połówki" marzy prawie każdy. Gdy jest się bardzo młodym nie myśli się o stałych związkach. Z każdym nabywającym roczkiem chęć posiadania kogoś bliskiego u swego boku wrasta.
Szczególnie kobiety, które czują upływający czas oraz coraz szybsze bicie zegara biologicznego chciałyby związać się z kimś "idealnym". Ale czy taki ideał w ogóle istnieje?
O tym chcę się przekonać trzydziestoletnia "Szarlotka". NIe chodzi na dyskoteki, nie bierze udziału w tzw. szybkich randkach, nie daje ogłoszenia w gazecie, w dziale matrymonialnym , lecz siada wygodnie przed monitorem komputera i postanawia poszukać przez internet.
"Szarlotka" , to Karolina - postać stworzona przez dziennikarkę ,pisarkę, redaktorke,   fotograf oraz administrator bloga porywyserca.pl. - Katarzynę Gubałę.
Tak więc Karolina postanawia zarejestrować się na jednym z portali randkowych i zobaczyć " w czym może przebierać" A wachlarz potencjalnych "ideałów" jest przebogaty.
Bohaterka trafia na "ideał", lecz Pan Prąd  nadaje się bardziej na kumpla z sąsiedztwa, niż na pokrewną dusze.  I tak lista się powiększa, niestety z każdą pozycją jest coraz gorzej. Czytelnik poczyta sobie o wadach i zaletach takich delikwentów jak: maminsynek, nerwus, kłamca, niedoskonały podglądacz, życiowy koneser, typa milczący, wysportowany, szalony kłapouch itp.
Czy w sieci można znaleźć kogoś sensownego, zabawnego, pasującego do całej listy wymagań?
Czy Karolina odnajdzie się w tym internetowym szaleństwie?
Bohaterka do poszukiwań nie przystępuje całkowicie w ciemno. Przygotowuje całą listę wymagań, które muszą pasować do kandydata na miłość Jest także świadoma niebezpieczeństw czyhających na korzystających z takiej formy szukania partnera. Ale mimo tych zagrożeń Szarlotce zdarza się postępować nierozsądnie. Np. spotyka się z mężczyzną z którym rozmawiała tylko raz.
Czy takie są właśnie kobiety ogłaszające się na portalach randkowych? Czy są jak Karolina? Z jednej strony rozsądne, świadome niebezpieczeństw, a z drugiej impulsywne i sprzeczne w swym postępowaniu.
Autorka mimo tego, że napisała lekką, zabawną, ciekawą pozycję, to chciała przekazać czytelniczkom , jakie możliwości w szukaniu miłości daje nam współczesna technologia. Jak we wszystkim w życiu, tak i tu trzeba przestrzegać pewnych reguł i umiar.

Zapewne i wy znacie choć jedną parę, która poznała się w internecie. Czy zalążek znajomości  przerodził się w stały związek, a może kontakty bez zobowiązań , to zależy tylko od dwóch osób. A jak potoczy się los bohaterki? O tym musicie przekonać się sami. Ja wam nic nie powiem...

Informacje dodatkowe o Faceci z sieci:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2013-09-25
Dodał/a opinię: figlarna24

Zobacz opinie o książce Faceci z sieci

Kup książkę Faceci z sieci

Najlepsze przetwory warzywne
Katarzyna Gubała0
Okładka ksiązki -  Najlepsze przetwory warzywne

Zbiór 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej tradycyjnej kuchni. Książka zawiera porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni...

Ukłony dla żony
Katarzyna Gubała0
Okładka ksiązki - Ukłony dla żony

Oto historia Karoliny i jej męża Jurka. Pokochali się, wzięli ślub i... Totalnie mają siebie dość. Bo zamiast małżeńskiej sielanki jest masakra. Zamiast...

Opad
Opad