Otchłań niepamięci.
Imiona, nazwiska, twarze. Pustka.
Beznadzieja.
Bez echa wspomnień swojego życia, dzieci męża, własnego domu, czy swojego imienia.
Totalna beznadzieja.
Pokiereszowana twarz i luka w pamięci to tyle, co jej pozostało po wypadku, w którym zginęła jej przyjaciółka, której również nie pamiętała. Wplątana w sieć kłamstw wciąż zastanawia się kim jest.
Niepokój o siebie, własne życie, narastające z każdą chwilą napięcię to jest to, co zgotowała nam autorka.
Tajemnice rodzinne, które nigdy nie powinny ujrzeć światła dziennego. Kłamstwa, zagadki, makabryczne odkrycia.
Śledczy prowadzący sprawę wypadku mają same znaki zapytania. Dwie osoby nie żyją, trzecia ma amnezję. Pojawiają się spekulakcje. Ale potrzebne są dowody, których nie ma, albo ktoś nie chce, aby zostały odkryte.
Kim jest kobieta, która przeżyła wypadek i dlaczego nie czuje się osobą, za którą wszyscy ją mają?
Lisa Jackson zaskakuje serią tajemnic już od pierwszych stron. Chociaż jak dla mnie wpleciony romans, jest w tej książce do niczego nie potrzebny i wręcz mi przeszkadzał, to jednak chciałam się dowiedzieć kim jest tajemnicza Marla, jeżeli w ogóle Marlą 🤔
Wydawnictwo: Skarpa Warszawska
Data wydania: 2024-05-15
anatomiaemocji
Detektyw Montoya widział niejedno, ale zbrodnia w nowoorleańskiej katedrze jest przerażająca. Ofiara to młoda zakonnica, lecz jeszcze bardziej szokujące...
Kolejna kobieta pada ofiarą sadystycznego zabójcy. Jedyny trop to zaszyfrowana wiadomość - wiersz zwiastujący następną zbrodnię. Morderczy plan Mściciela...