Okładka książki - Hulia. Nieidealni

Hulia. Nieidealni

Zacznę może od pewnego wyznania. Nigdy jakoś nie pałałam miłością do romansów. Na mojej półce odkąd pamiętam goszczą thrillery i kryminały. Raz na jakiś czas wpadł jakiś romans lub obyczajówka. Tak wiecie, dla złapania oddechu przed kolejną mroczną historią. Przyznaję, że zmieniłam zdanie co do tego gatunku. A ta książka utwierdza mnie tylko w przekonaniu, że romans to nie tylko słodziutka, ociekająca miodem historia o miłości dwojga ludzi.

Julia, zwana też Hulią, to dziewczyna, która po stracie rodziców wylądowała z młodszą siostrą Dorotą w domu dziecka. Gdy ukończyła 18 lat musiała sama o siebie zadbać. I przygotować się na moment, gdy jej młodsza siostra opuści mury sierocińca. Dziewczyny od pół roku mieszkają już razem. Julia świetnie radzi sobie na studiach, a zarabia w klubie, gdzie pracuje jako kelnerka i tancerka.

Gdy za namową Doris i kilku nowo poznanych chłopaków trafia na pewną imprezę nie spodziewa się, że już za chwilę pozna swoją pierwszą miłość.

Alexander to bardzo przystojny mężczyzna, który nosi w sobie wiele bólu i złości. Ma swój bagaż doświadczeń i niestety nie pozwala się nikomu do siebie zbliżyć. Czy Julia zmiękczy jego serce? Czy pojawienie się pewnego lekarza coś zmieni w ich relacjach?

Bardzo podobał mi się pomysł na pierwsze spotkanie głównych bohaterów, było takie… inne, niestandardowe. Umówmy się, niektóre decyzje bohaterów zaskakują, wydają się nieracjonalne, ale dajcie szansę tej historii. Wiecie, że ja lubię taki motyw relacji hate-love. Gdy czytam o miłości po grób od pierwszego spojrzenia to przewracam oczami. Ale do rzeczy….

Książkę, która jest niezłą cegiełką, jednak czyta się ją bardzo szybko. Podoba mi się styl autorki, a historia, którą stworzyła tak mnie zainteresowała, że większość pochłonęłam w jeden dzień. Bardzo polubiłam Emila (przyjaciela Julii) oraz Grega. Okazują wsparcie i mają duże pokłady cierpliwości. Od początku przypadli mi do gustu. Niestety tego samego nie mogę powiedzieć o Alexandrze. Ależ to był irytujący typ.

Jesteśmy świadkami jak młoda i troszkę naiwna Julia staje się kobietą, która może w końcu przestać żyć dla siostry, ale może, a nawet musi pomyśleć przede wszystkim o sobie, o spełnianiu swoich marzeń. Czy się odważy? Jak życie pokaże to wcale nie będzie takie łatwe. Nie obędzie się bez dużych zmian i trudnych decyzji. Będziemy za to obserwować jej wewnętrzną przemianę w silną i pewną siebie kobietę.

Ostatnie strony tej powieści to dla mnie taka wisienka na torcie, która sprawia, że na naszej twarzy pojawia się uśmiech i czuć powiew optymizmu.

Informacje dodatkowe o Hulia. Nieidealni :

Kup książkę Hulia. Nieidealni

Ryzykowna rozgrywka
Anett Lievre0
Okładka ksiązki - Ryzykowna rozgrywka

Co zrobisz, kiedy jedna wiadomość odbierze ci chęć do życia i nikt nie będzie w stanie ukoić twojego bólu? Mirka wyjeżdża z przyjacielem na drugi kraniec...

Amandine. Pragnienie miłości
Anett Lievre0
Okładka ksiązki - Amandine. Pragnienie miłości

Dla Amandine koszmar stał się rzeczywistością. Myślała, że ucieczka była jedyną drogą, by uwolnić się od codziennego piekła.Dla Evana zdrada ukochanej...