Okładka książki - Kot Tofik. Akademia mądrego dziecka. Bajka z ogonkiem

Kot Tofik. Akademia mądrego dziecka. Bajka z ogonkiem

Dziś chciałabym wam pokazać nowość w serii Akademia Mądrego Dziecka, która moim zdaniem jest świetna. Tym razem jest to kolejna książeczka spod serii „bajki z ogonkiem”.

W książeczce znajdziemy niedługą bajeczkę o uroczym kotku. Tofik spotyka liska, który namawia go na zabawę, pomimo tego, że sam ziewa. Jaką podejmie decyzję kotek?

Na stronach mamy również zadania polegające na odnalezieniu jakichś elementów na ilustracji.

Tekstu jest niedużo i jest rymowany. To wszystko sprawia, że maluch będzie słuchał z zaciekawieniem.

Wizualnie książeczka jest świetna. Znajdziemy w niej ciekawe, przyciągające wzrok ilustracje, a do tego ogonek, który zdecydowanie ją uatrakcyjnia.

Książeczka ma grube, solidne strony z zaokrąglonymi rogami. To wszystko sprawia, że jest bezpieczna dla maluszka, a także wytrzyma długi czas.

„Kot Tofik. Akademia Mądrego Dziecka. Bajka z ogonkiem” to kolejna świetna nowość wydawnictwa HarperKids. Z wielką przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Informacje dodatkowe o Kot Tofik. Akademia mądrego dziecka. Bajka z ogonkiem:

Wydawnictwo: HarperKids
Data wydania: 2025-03-12
Tytuł oryginału: The bedtime tales: Cat
Dodał/a opinię: Anna Kaczor

Tagi: Pierwsze lata życia - przyroda i zwierzęta Pierwsze lata życia - wierszyki rymowanki i gry słowne Pierwsze lata życia - początki nauczania Książki interaktywne oraz książki aktywizujące Dzieci od narodzin do ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Kot Tofik. Akademia mądrego dziecka. Bajka z ogonkiem

Kup książkę Kot Tofik. Akademia mądrego dziecka. Bajka z ogonkiem

Błyszczące kolorowanki. Magia Świąt
Okładka ksiązki - Błyszczące kolorowanki. Magia Świąt

Magiczna świąteczna kraina czeka! Nadaj kolory Mikołajowi, bałwankom i elfom. Wykorzystaj naklejki 3D i stwórz wyjątkową zimową krainę. Błyszczące naklejki...

Luc Junior
Okładka ksiązki - Luc Junior

Przygody młodego reportera Luca Juniora. Bohater wraz ze swoim przyjacielem fotografem Ciaptakiem oraz wiernym psim towarzyszem Alfonsem przeżywają liczne...