Przeprowadzka...Jedno z wielu wysłanych CV...Może sprawić, że w Twoim życiu wydarzy się więcej niż dotychczas... Nawet jeśli chodzi... o miłość!
Autorka pisze naprawdę lekko i prosto. Tak, że nie trzeba główkować nad danymi wyrazami, co sprawia, że czyta się w naprawdę ekspresowym tempie. Wzbogacona jest opisami, w których można doszukać się "wskazówek", które można wplatać w swoje życie. Z całą pewnością znajdziesz tutaj dawkę śmiechu czy płaczu.
Pomimo tego, że jest ona pod wzór komedii romantycznej to z całą pewnością nawiązuje do rzeczywistości. Do trudności jakie spotykamy na swojej drodze, że każda praca nie jest zła i nie ma powodu do wstydu, bo pewnie wielu z Was, zwiałoby gdzie pieprz rośnie z takiej posady. Uczy, że pozory często mylą i chociaż czasem jest to nie możliwe, trzeba dać sobie drugą szansę.
Bohaterowie stworzeni przez autorkę nabierają barwy z każdym przeczytanym słowem w taki sposób, że zyskują sympatię czytelnika. No może z wyjątkiem głównej bohaterki Hanki, która początkowo jest taką zagubioną kropką na całej Ziemi. Jednak z czasem to się zmienia... W dodatku pojawiają się tutaj zwierzaki, a dokładniej koty. Kochane sierściuchy!
Zachęcona zostałam najbardziej opisem. Jednak trochę się rozczarowałam, no nie wiem, spodziewałam się czegoś lepszego, bo czegoś mi tutaj zabrakło. Trochę przewidywalne były niektóre momenty - jak dla mnie.
Nie jest zła, bo książka w samej sobie jest bardzo dobra, jednak definitywnie czuję małą pustkę. Czegoś co by mnie naprawdę porwało. Nie jest to szalenie ambitna pozycja, jednak doceniam całokształt i uważam ją za bardzo dobrą.
Informacje dodatkowe o Kota lubi szanuje:
Wydawnictwo: Replika
Data wydania: 2014-02-18