🤎🖤🤎🖤
,,Jestem demonem pamiętającym czasy, o których ci się nie śniło, żałosny śmiertelniku. Posiadam moce, które potrafią skorumpować najuczciwszego męża. I zapewniam cię, że z czasem będziesz pragnął więcej. O wiele, wiele więcej”.
,,Księga Wszystkich Imion” autorstwa Marii Zdybskiej to pozycja przepięknie wydana i zachwycająca zarówno pod względem estetycznym, jak i fabularnym.
Sięgając, po taką książkę nie sposób się nie ekscytować tuż przed jej przeczytaniem, jak również po skończonej już lekturze.
🖤Sama akcja utrzymana jest w dobrym tempie, a rozpoczyna się już od pierwszych stron, co dla mnie było ogromnym plusem, gdyż ja naprawdę nie lubię przydługich wstępów.
🤎Do tego nieszablonowy świat fantasy wykreowany przez autorkę, który wciąga czytelnika i intryguje nieco mrocznym klimatem.
🖤Motyw podróży między wymiarowej, tajemnicze zniknięcie jednej z książkowych postaci, magia i moc związana z czyimś imieniem i oczywiście główna bohaterka nie z tego świata i z zadziornym charakterkiem.
🤎To czytało się naprawdę dobrze.
🖤Także sam styl autorki był bardzo przyjemny i łatwo przyswajalny, a rozdziały nie za długie, przez co książkę czytało się ekspresowo.
🤎Zdecydowanie po taką fantastykę warto sięgać, zwłaszcza jeśli jej wątki są świetnie poprowadzone i oryginalne.
🖤Ja jestem usatysfakcjonowana. Polubiłam się z tą historią i z chęcią przeczytałabym więcej.
🤎Szczerze polecam wam tę lekturę zwłaszcza osobą, które zaczynają swoją przygodę z tym gatunkiem literackim i mają ochotę na coś lekkiego i odświeżającego. Mam nadzieję, że się skusicie i po nią sięgnięcie.
✔️Współpraca reklamowa z @wydawnictwoinanna
Wydawnictwo: Inanna
Data wydania: 2023-03-15
za_czytamm
Owiana tajemnicą wyspa. Dziewczyna obdarzona mocą. Sekrety mogące zmienić wszystko… Na krańcach imperium larneńskiego leży Euryga, święta wyspa...
FINAŁ TRYLOGII KRUCZE SERCEJeśli spadasz wystarczająco długo, zaczynasz się czuć, jakbyś latał.Lirr straciła wszystko, poza obietnicą zemsty na siedmiu...