Okładka książki - Ludzie potrafią latać patronujemy

Ludzie potrafią latać

Ludzie potrafią latać, to zbiór dziesięciu opowiadań. Opowieści są krótkie, radosne, z optymistycznym przesłaniem. Niektóre mogą wydawać się szalone i nieprawdopodobne, ale trzeba przyznać, że chyba każdemu z nas trafiały się takie sytuacje jak wsiąść do złego tramwaju. Z niektórych można wyciągnąć wnioski, które są naprawdę trafne i ważne. Opowiadania czyta się bardzo szybko, myślę, że większość przypadła mi do gustu.
Opowieści uczą, żeby zaufać drugiemu człowiekowi, nawet jeśli coś podejrzewamy i rozmawiać ze sobą. Bardzo podobała mi się opowieść Agnieszki Lingas - Łojewskiej. Jej bohaterka miała tyle szalonych przygód, aż nieprawdopodobne żeby mieć takiego pecha jednego dnia, jednak chyba każdy ma czasem taki swój własny "piątek trzynastego".
Inne opowieści są również bardzo interesujące. Nie należy żyć przeszłością i czasem z perspektywy warto spojrzeć na niektóre sprawy, aby docenić co się ma. Opowieść Magdaleny Knedler była nieprawdopodobna, jednak chyba wyciągnełam z niej najwięcej wniosków dla siebie.
Nie będę opowiadać o każdym opowiadaniu, bo po prostu musicie po nie sięgnąć.

Uważam, że ksiażka jest idealna na ten ponury, jesienny czas. Brakuje nam słońca, pogoda nas nie rozpieszcza i większość z nas odczuwa jesienną depresję. Myślę, że opowiadania Was rozbawią i wprawią w pozytywny nastrój. Przepędzą jesienne smutki i depresyjny nastrój. Dodatkowo, dzięki nim, każdy spojrzy przychylnie na swoje pechowe zdarzenia, ale też dadzą do myślenia.
Opowiadania napisane są lekkim i bardzo przyjemnym językiem i dzięki temu książkę pochłania się niezwykle szybko.
Polecam książkę i życzę przyjemnej lektury.

Informacje dodatkowe o Ludzie potrafią latać:

Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2019-09-11
ISBN: 978-83-8147-499-3
Dodał/a opinię: Katarzyna Bębenek

Tagi: bóg

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Ludzie potrafią latać

Kup książkę Ludzie potrafią latać

Goldilocks and the Three Bears
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Goldilocks and the Three Bears

Read It Yourself book and CD packs are a series of traditional tales, graded in a simple way to ensure a successful start to reading. Four different levels...

Jaki to kolor?
praca zbiorowa0
Okładka ksiązki - Jaki to kolor?

ZABAWA I EDUKACJA dla najmłodszych. To seria, dzięki której dzieci poznają otaczający nas świat. Bajecznie kolorowa książka ze zgadywankami zachęci...