Perypetie Lukrecji, która właśnie rozpoczyna naukę w gimnazjum to wciągająca i poruszająca historia, pełna emocji, przyjaźni i dobrego humoru.
Nowa szkoła, to przede wszystkim kolejny ekscytujący etap w życiu nastolatki. Ale kto jak nie mama, nie potrafi zrozumieć, że jej dziecko dorasta?
A jeśli do tego dołożyć również wymianę szkolną, to już przekracza wszelkie wyobrażenie😱 No bo jak to, tak po prostu wyjechać i to jeszcze do innego kraju? 🌏
Autorka - córka twórcy wszystkim znanego Mikołajka - stworzyła niesamowitą postać, która spodoba się każdej młodej dziewczynie, bo Lukrecji wprost nie da się nie lubić.
Wraz z przyjaciółmi ze szkoły i rodziną składającą się z wiecznie pracującej mamy, ojczyma, który ratuje sytuacje, młodszego brata, nie starzejącej się super babci i taty artysty, Lukrecja wkracza w kolejny etap swojego życia.
Historia, a w zasadzie jej tłumaczenie, jest napisana w bardzo ciekawy i przystępny sposób. Dedykowana dla dzieci 9+ podbiła moje nastoletnie serce 😁
Jeśli Twoje dziecko ma ochotę na przygodę życia wraz z Lukrecją to serdecznie polecam😁
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2019-09-23
Tytuł oryginału: Le monde de Lucrèce
Język oryginału: Francuski
Tłumaczenie: Magdalena Talar
Ilustracje:Catel
anatomiaemocji
To się musi udać! Dorośli mogą nosić spodnie z dziurami i chodzić do kina, gdy jest już całkiem ciemno. Tylko ja nie! A przecież jestem całkiem duża,...
Nadchodzą wielkie zmiany i to nie wróży nic dobrego! W sekundę mój cały świat legł w gruzach... Chyba tylko babcię Scarlett ucieszył niespodziewany...