[Reklama] Prószyński Young
Tajemniczość wokół autora potrafi fajnie podsycić ciekawość. W przypadku Delemhach nawet nie wiadomo jakiej jest płci. Choć ja stawiam na kobietę.
Pierwszy tom serii magicznej wypadł bardzo pozytywnie. To lekka, barwa, humorystyczna i niezwykle zaskakująca powieść dla młodzieży. Warto zwrócić na nią uwagę, jeśli fantastyka należy do kręgu czytelniczych zainteresowań.
Wkraczamy do królewskiej kuchni. Razem z głównym bohaterem stajemy oko w oko z samym królem, królową. Poznajemy wszystkich mieszkańców zamku oraz kulisy ich działania. A z uroczym Krakenem zbadamy między innymi sekrety królewskiej alkowy. Zaintrygowani?
Powieść jest ciekawa pod kątem poruszanych wątków. Mamy tutaj wiele zagadnień i różnoraką tematykę utrzymaną w wybranym klimacie. Nie brakuje humoru, jak i powagi, która sprowadza fabułę do realiów. Poznajemy różne oblicza ludzi, przyjaźni czy miłości. Zwyczajów i obyczajności a wszystko z nutą magii.
Kreacja bohaterów zasługuje na uwagę. Naprawdę bardzo dobrze dopracowani. Nie sposób się z nimi nudzić. Ale już sama fabuła moim zdaniem została zbytnio rozciągnięcia. Dłużyło mi się czytanie. Może jakby została ta książka rozbita na dwie. To tylko moje gdybania. Ale podsumowując wszystko uważam, że powieść znajdzie swoich odbiorców. Tego jestem pewna dlatego zachęcam do lektury.
Polecam
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2024-06-18
Tytuł oryginału: The House Witch
agnieszka_rowka
Ogrzewająca serce historia cozy fantasy w stylu ,,Legend i Latte" i ,,Asystentki złoczyńcy"! Domowemu czarownikowi Finlayowi wreszcie udało się przekonać...