Okładka książki - Medea z Wyspy Ognia

Medea z Wyspy Ognia

Tom 2 cyklu Seria o Medei Steinbart

„Medea z wyspy ognia” to dalsze losy wspaniałej kobiety, której w pierwszej części książki życie nie oszczędzało! Gdy tylko dowiedziałam się, że Magda Knedler napisała dalsze losy tytułowej bohaterki, od razu wiedziałam, że to tytuł, który koniecznie chcę przeczytać!
Medea po trudnych przejściach stara się na nowo poukładać swoje życie, w czym w znacznym stopniu wspiera ją Teresa, która ze służącej przeistoczyła się w jej przyjaciółkę. Medea zbliża się również do Horsta, który pomagał jej stanąć na nogi. Zaczynają powoli układać sobie życie razem, wszystko jednak się komplikuje, gdy Horst musi wyjechać z pomocą do siostry dawnego przyjaciela. Właśnie wtedy słuch po nim zaginął, a na domiar złego okazuje się, że Medea jest w stanie błogosławionym. Ponowne komplikacje w życiu kobiety, która została sama i spodziewa się dziecka, a jakby tego było mało, to jej przeszłość ponownie daje o sobie znać, co może być największym problemem kobiety!
Autorka stworzyła historię, w której nie brakuje emocji, a każda kolejna strona zaskakuje czytelnika jeszcze bardziej. Gdy już myślałam, że nic gorszego nie może spotkać w życiu Medei, to autorka ponownie zaskakuje. Autorka zdecydowanie postawiła na pokazanie siły i niezłomności kobiet, które potrafią wiele przetrwać i nigdy się nie poddają, szczególnie gdy w grę wchodzi dobro ich oraz ich dzieci.
Przyznam szczerze, że ja bardzo polubiłam główną bohaterkę i z całego serca kibicuję jej, aby zaznała w swoim życiu szczęścia, na które tak naprawdę zasługuje każdy z nas! Już dziś z wielką niecierpliwością wyczekuję dalszych losów Medei i mocno trzymam kciuki, aby wreszcie i ona zaznała szczęścia!
Całą serię bardzo gorąco polecam, z zastrzeżeniem jednak, że zachowanie odpowiedniej kolejności w czytaniu jest niezbędne! Bardzo polecam!

Informacje dodatkowe o Medea z Wyspy Ognia:

Kup książkę Medea z Wyspy Ognia

Nic oprócz śmierci
Magda Knedler0
Okładka ksiązki - Nic oprócz śmierci

ŚMIERĆ TO DOPIERO POCZĄTEK Cmentarz Centralny w Wiedniu – jedna z największych nekropolii w Europie. Tu przecinają się ścieżki artystów, intelektualistów...

Medea z Wyspy Wisielców
Magda Knedler0
Okładka ksiązki - Medea z Wyspy Wisielców

Trudne wybory, walka o przetrwanie i poszukiwanie miłości w skomplikowanej atmosferze Dolnego Śląska na początku XX wieku Mada w swoim krótkim życiu widziała...