Okładka książki - Miłość w czasach wojny

Miłość w czasach wojny

Z jaką książką kończycie pierwszy miesiąc roku? 😁

U mnie jest to niesamowita i wyjątkowa książka Miłość w czasach wojny, a styczeń kończę pięknym dla mnie wynikiem dziesięciu przeczytanych książek.

Oprócz nich, przeczytałam dwie w formacie pdf, o których jeszcze nie mogę mówić 🤭.

Ostatnio coraz częściej zagłębiam się w książki typowo w tematyce Kresów.

Niestety, historia Polaków na Kresach jest często pomijana. Nie ma zbyt wielu wartościowych książek na ten temat, a w obliczu wojny na Ukrainie, często fałszowana, koloryzowana.

Z twórczością Niny Zawadzkiej miałam już okazję się zapominać przy książce "Dziewczyna lotnika".

Stąd też bez zawahania sięgnęłam po następną.

Znowu się nie zawiodłam.

Piękna historia o miłości w trudnych czasach wojny. W obliczu strachu o życie swoje oraz bliskich, niepewności, co przyniesie jutro i czy nadchodzące bombardowanie zamieni miasto, domy w ruinę.

Ta historia została napisana z trzech perspektyw czasowych.

1939; 1997 i 2018.

Co łączy wszystkie postacie?

Czy Zofia będąc już u schyłku życia, pozna tajemnice z przeszłości swojej rodziny?

Jak odbije się to na jej zdrowiu psychicznym?

Czy uwierzy w winę Ukraińskich bandytów?

Warto czytać książki inspirowane prawdziwymi zdarzeniami, szczególnie jeśli te typowo historyczne są dla Was zbyt drastyczne.

Polecam Wam tę powieść. Ja jestem zachwycona!

Informacje dodatkowe o Miłość w czasach wojny:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2023-02-08
ISBN: 9788381958998
Dodał/a opinię: _read_andzia_

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Miłość w czasach wojny

Kup książkę Miłość w czasach wojny

Skazana za miłość
Nina Zawadzka0
Okładka ksiązki - Skazana za miłość

NIEZAPOMNIANA OPOWIEŚĆ O PRZETRWANIU, KONSPIRACJI, BOHATERSTWIE I POŚWIĘCENIU LUDZI, KTÓRZY ZOSTALI UZNANI ZA ZDRAJCÓW. W 1938 roku Bruno Wojciechowski...

Na wschód od Breslau
Nina Zawadzka0
Okładka ksiązki - Na wschód od Breslau

W 1941 roku młoda dziedziczka fortuny, Dina Neugebauer, otrzymuje od ojca rzeźbę greckiej bogini przeznaczenia Ananke. To wydarzenie staje się początkiem...