Okładka książki - Missus

Missus

Tom 2 cyklu Mister

Z niecierpliwością czekałam na kontynuacje książki „MISTER”.
I oto jest!!
„MISSUS” sprawił,że ponownie pokochałam Alessie i Maxima,który odziedziczył tytuł hrabia Trevethick po zmarłym bracie.Maxim wyrusza do Albanii,by uratować ukochana a później ożenić się-unikając jej zhańbienia.Oboje będę musieli walczyć o swoje szczęście i zmierzyć się z przeciwnościami losu?

„MISSUS” jest powieścią w zupełnie innej odsłonie niż dotychczasowe książki autorki.
To historia o bohaterach pochodzących z dwóch różnych światów:bogaty angielski kobieciarz z bujną przeszłością i Albanka uciekająca przed złem. Zakazana miłość,która narodziła się z miłości do muzyki i pragnieniu pokochania kogoś całym sobą.

Autorka zabiera nas w niesamowita podróżą do pięknej Albanii,która ma swoje tradycje i poznajemy je z należyta dokładnością.Sposób traktowania kobiet przez mężczyzn budził moje ogromne zdziwienie i niedowierzanie.Maxim stanął na wysokości zadania pokazując,że swoje słowa wprowadza w czyny,nie bojąc się nikogo,aby ochronić ukochaną.Jest to urocze i piękne jednocześnie.

To powieść pokazująca siłę prawdziwej miłości,która staje się tą jedyną i dla której zrobi się wszystko.Pełna ciepła,oddania i wiary w druga osobę.Akceptacji kobiety,która swoim spojrzeniem potrafi zmienić rozrywkowego mężczyznę.

Towarzyszymy bohaterom w odkrywaniu prawdy z przeszłości i obawą przed rozstaniem.Wspólna walka i ochrona siebie nawzajem jest budująca dla ich związku.Byłam ogromnie zachwycona zmianami zachodzącymi w Maximie.Pokazuje,że wszystko można zmienić,tylko trzeba chcieć.Alessia jest dziewczyna pełna miłości do życia i uczucia,które nieoczekiwanie się narodziło.Skromna a zarazem waleczna.Cicha a jednocześnie odważna w pokazywaniu innej twarzy przy Maximie.Trzymałam za nią mocno kciuki,aby nigdy się nie zmieniała i zawsze była sobą.

Lektura łamie stereotypy związane z pochodzeniem i związku osób różnej narodowości.Bo prawdziwe uczucie zrozumie wszystko walcząc do ostatniego tchu.

Z całego serca polecam

Kup książkę Missus

Mroczniej. "Ciemniejsza strona" Greya oczami Christiana
EL James0
Okładka ksiązki - Mroczniej. "Ciemniejsza strona" Greya oczami Christiana

Ich gorący i zmysłowy romans zakończył się złamanym sercem i wzajemnymi pretensjami, ale Christian Gray nie może uwolnić się od Anastazji Steele, która...

Mroczniej. "Ciemniejsza strona Greya" oczami Christiana. Audiobook
EL James0
Okładka ksiązki - Mroczniej. "Ciemniejsza strona Greya" oczami Christiana. Audiobook

E L JAMES POWRACA DO S´WIATA MROCZNEJ MIŁOS´CI, KTÓRA ZAFASCYNOWAŁA MILIONY CZYTELNIKÓW NA CAŁYM S´WIECIE. Ich gorący...