Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej

Ocena: 0 (0 głosów)
opis

Wiecie co? To książka, która bardzo mnie ciekawiła. I fakt, jest w niej dużo ciekawostek i rzeczy, które mega rozjaśniają w głowie sprawy i kulinarne, ale również odżywianie człowieka od zarania dziejów. Dużo dowiedziałam się m.in. O bankach nasion, demonizowanym glutenie czy o mikrofalówkach. Książka typowo naukowa i ja musiałam się skupić, aby sens i jej przekaz naprawdę do mnie trafił. Tekst wydawał mi się jednostajny i... niestety nie przebrnęłam przez nią w całości. Żałuję i wiem, że na pewno będę chciała do niej wrócić, bo warto. Jednak widocznie to nie ten moment na nią. Rzadko zdarza mi się odłożyć książkę, ale wiem, że chcę ją skończyć i odkryć dużo więcej. Tymczasem przeczytałam rozdziały, które najbardziej mnie zainteresowały  Ale apetyt na więcej pozostał. Więcej wolnego czasu bez terminów i znów po nią sięgnę 😁

Informacje dodatkowe o Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2019-01-16
Kategoria: Popularnonaukowe
ISBN: 978-83-240-5565-4
Liczba stron: 352
Dodał/a opinię: Ksebardo

więcej
Zobacz opinie o książce Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej

Kup książkę Nauka w kuchni. Przełomowe historie sztuki kulinarnej

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Recenzje miesiąca
Fałszywa królowa
Mateusz Fogt
Fałszywa królowa
Zagraj ze mną miłość
Robert D. Fijałkowski ;
Zagraj ze mną miłość
Między nami jest Śmierć
Patryk Żelazny
Między nami jest Śmierć
Ktoś tak blisko
Wojciech Wolnicki (W. & W. Gregory)
Ktoś tak blisko
Serce nie siwieje
Hanna Bilińska-Stecyszyn ;
Serce nie siwieje
Olga
Ewa Hansen ;
Olga
Zranione serca
Urszula Gajdowska
Zranione serca
Znajdziesz mnie wśród chmur
Ilona Ciepał-Jaranowska
Znajdziesz mnie wśród chmur
Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy