Okładka książki - Nawet skałę da się zjeść. Po co mi ta nauka? Tom 2

Nawet skałę da się zjeść. Po co mi ta nauka? Tom 2

To już drugi tom świetnej naukowej serii od wydawnictwa Świetlik.

Jeśli nie przepadaliście za lekcjami chemii, myśląc: po co mi to? Ta książka zmieni Wasze nastawienie!

Niesamowita dawka wiedzy, ciekawostek i sekretów chemii pochłonie Was od pierwszych stron i rozbudzi Wasze zainteresowania.

Sekrety chemii możemy znaleźć w codziennych sytuacjach i jeśli dobrze je wykorzystamy, będziemy mogli wypić jeszcze smaczniejszy kompot niż do tej pory i zjeść smaczniejsze ziemniaki na obiad.

Niniejsza książka skupia się przede wszystkim na chemii organicznej, czyli na tej części chemii, która opowiada o związkach chemicznych budujących nasz organizm i o przemianach, jaki ich dotyczą.

Oprócz ogromnej dawki wiedzy będziemy mogli wykonywać także własne eksperymenty, które pozwolą Wam przyjrzeć się różnym procesom chemicznym.

Książka podzielona jest na działy:

w każdym z nas jest ocean,
Bez białka nie ma ciałka,
Jest tłusto- jest mega
Słodki świat gigantów
Same pyszności

Tak więc, czy skalę da się zjeść?

Przekonaj się sam!

Informacje dodatkowe o Nawet skałę da się zjeść. Po co mi ta nauka? Tom 2:

Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-08-28
Kategoria: Poradniki
Dodał/a opinię: wobiektywiemamy_

Tagi: Publikacje o przyrodzie zwierzętach i świecie natury dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 9 lat

Zobacz opinie o książce Nawet skałę da się zjeść. Po co mi ta nauka? Tom 2

Kup książkę Nawet skałę da się zjeść. Po co mi ta nauka? Tom 2

W oczekiwaniu na święta. 25 opowieści o tradycjach i zwyczajach świątecznych
Krzysztof H. Olszyński0
Okładka ksiązki - W oczekiwaniu na święta. 25 opowieści o tradycjach i zwyczajach świątecznych

Poznajcie piękne tradycje i niezwykłe zwyczaje świąteczne! Antosia i Nikodem mieszkają z rodzicami w Sopocie. Gdy nadchodzi grudzień, każdego dnia rodzina...

Wszystko chce nas zabić i inne sekrety biologii. Po co mi ta nauka?
Krzysztof H. Olszyński0
Okładka ksiązki - Wszystko chce nas zabić i inne sekrety biologii. Po co mi ta nauka?

Czy kiedykolwiek siedzieliście na lekcji biologii, myśląc: PO CO MI TO? Już nie musicie się zastanawiać! W tej książce znajdziecie praktyczne informacje...