Okładka książki - Niebo nad Kilimandżaro

Niebo nad Kilimandżaro

Charlotte kobieta, która zamiast pielęgnować ognisko domowe jak większość kobiet w jej wieku marzy o podróżach i odkrywaniu nowych kultur. Największym marzeniem Lotty jest zobaczyć górę Kilimandżaro znajdująca się w Afryce. Kobieta w swoich marzeniach nie uwzględniała posiadania męża ale los bywa przewrotny i właśnie to z drogą połówka swego życia spełnia swoje marzenie.

~

Szczęśliwe oboje dotarli do wymarzonego celu swej podróży niestety i na terenach afrykańskich życie młodej kobiety nie oszczędza. Oczywiście Afryka bywa niebezpieczna zwłaszcza dla białej kobiety. Niebezpieczeństwa, na które Lotte niestety nie była w stanie się przygotować.

~

Charlotte jest naprawdę silna i niezależna kobieta. Zazdroszczę jej trochę tej odwagi jaka ona w sobie ma, ta kobieta żyje życiem takim jakim chce. Pomimo tego co ja spotkało w życiu i mimo to w jakich okolicznościach straciła męża - miłość swojego życia, ta kobieta po prostu pnie się dalej. Udowadnia tym, że jeśli się czegoś pragnie da się ten cel osiągnąć. Czy kobieta spełni wszystkie swoje marzenia? Czy jej życie się odmieni? Co się jeszcze wydarzy?

~

Autorka tak barwnie opisuje całą afrykańska kulturę i zwyczaje, że aż sama mam ochotę odwodzić ten kontynent. Dzięki tej książce nie tylko poznacie wspaniałą kobietę to jeszcze trochę ciekawostek o plemionach, którzy mają swój udział w całdej opowieści.

~

Jeśli miałabym wybierać to zdecydowanie bardziej podobała mi się ta druga część historii Charlotte. Ale dużym plusem tej drugiej części jest to, że szybko można odnaleźć się w niej nawet jeśli nie znacie poprzedniej części. To naprawdę bardzo duży atut i fajnie, że autorka w ten sposób zdecydowała się kierować ten tom.

~

Polecam bo to piękna opowieść o miłości i realizacji swoich marzeń. Książka daje nadzieję na lepsze jutro a dodatkowo czyta się ją naprawdę przyjemnie. Ja osobiście trochę czytałam i troszkę jej słuchałam bo nie zawsze mogę sobie pozwolić na czytanie. Ale myślę, że osoby które kochają klimaty afrykańskie tę książkę po prostu pokochaja. To książka z tych, które zostają z czytelnikiem na dłużej.

Informacje dodatkowe o Niebo nad Kilimandżaro:

Kup książkę Niebo nad Kilimandżaro

Sen o Kilimandżaro
Anne Jacobs0
Okładka ksiązki - Sen o Kilimandżaro

Pełna wzruszeń powieść bestsellerowej autorki Anne Jacobs! W cieniu Kilimandżaro młoda kobieta szuka szczęścia wbrew wszelkim przeciwnościom... Charlotte...

Pod niebem Afryki
Anne Jacobs0
Okładka ksiązki - Pod niebem Afryki

Fascynująca Afryka, wielka miłość i droga do spełnienia marzeń... Charlotte zostaje właścicielką plantacji kawy w górach Usambara, by tylko odwrócić...