,,Nieznajomi" Izabeli Janiszewskiej to thriller, który wciąga po cichu... a potem już nie wypuszcza. Oceniam go 6/6 i bez wahania zaliczam do pozycji, o których myśli się jeszcze długo po odłożeniu.
Od pierwszych stron czuć niepokój, podszyty ciekawością, która każe czytać dalej, nawet gdy zegar wskazuje zdecydowanie późną porę. Autorka znakomicie buduje napięcie, sukcesywnie odkrywając kolejne części układanki. Każdy rozdział przynosi nowe pytania, a gdy wydaje nam się, że zaczynamy coś rozumieć...akcja nagle skręca w zupełnie inną stronę. Zwroty akcji są tu nie tylko efektowne, ale i przemyślane. Nic nie jest oczywiste, a poczucie gromadzących się w głowie pytań towarzyszy czytelnikowi niemal bez przerwy.
Największym atutem ,,Nieznajomych" jest jednak atmosfera. To książka, która gra na emocjach: niepewności, strachu, obsesyjnej wręcz potrzebie poznania prawdy.
Kim bohaterowie są w rzeczywistości? Co ich łączy? Komu można zaufać, skoro każdy skrywa własne tajemnice?
Te pytania wracają i sprawiają, że trudno oderwać się od czytania.
To jedna z tych historii, przy których łapiesz się na tym, że nieustannie rozmyślasz o zakończeniu. Jak się to zakończy? Czy finał będzie taki, jakiego się spodziewasz? Czy może całkowicie Cię zaskoczy?
Jeśli lubisz thrillery psychologiczne utrzymujące napięcie do ostatniego zdania, z z gęstą atmosferą i intrygą, która nie daje czytelnikowi wytchnienia to ,,Nieznajomi" zdecydowanie muszą znaleźć się na twojej półce.
Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2025-10-29
ciszamiedzystron
NIE KAŻDY, KTO ZBŁĄDZIŁ WE MGLE,ODNAJDZIE DROGĘ DO DOMU. Kiedy dziewiętnastoletnia Alicja Jarosz znika w mglisty poranek, na mieszkańców Sinic pada strach...