Co takiego nadzwyczajnego kryje w sobie niezwykły zimowy dzień? Czy tego dnia wydarzyło się coś niesamowitego? Czy mieszkańców Żołędziowa odwiedził niezapowiedziany gość? Może Was zaskoczę, ale ten dzień nie miał w sobie nic nad wyraz wyjątkowego. To mieszkańcy wioski i ich wzajemna życzliwość czynią każdy zimowy dzień niezwykłym.
❄️❄️❄️
W prostych codziennych czynnościach odnajdują radość, czerpią pełnymi garściami z bliskości i poczucia wspólnoty, celebrują proste chwile i cieszą się z uroków zimy. Smaczny posiłek, ciepło kominka, zabawy na śniegu i wspólnie spędzony czas to dla nich cenny dar.
Czy to ciepło i blask świecy, czy biel śniegu i mróz szczypiący w policzki, wszystko to niesie ze sobą jakąś wyjątkowość, którą warto docenić, to coś, czego często brakuje nam w szarej i pędzącej codzienności.
Ta książka ogrzeje każdego zmarzlucha i zachwyci swoją prostotą uchwyconą na pięknych ilustracjach. Można w nie niej poczuć ducha mindfulness, dzięki czemu uczy jak doceniać to co mamy tu i teraz, zamiast gonić za niedoścignionym.
Wyciszająca, relaksująca i uspokajająca, idealna na dobranoc.
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2024-11-13