Okładka książki - Pętla

Pętla

Ta okładka nie dawała mi spokoju, nęciła, kusiła i mówiła: „Kup mnie”. Kupiłam. Wtedy zaczęła mówić: „Czytaj!” No to przeczytałam 😉

Dobre to było. Połączenie wiejskiego klimatu z odrobiną horroru i thrillera wypadło nieźle, chociaż spodziewałam się, że będzie więcej horroru, więcej strachu, mroku, zła i ciemności.

Motyw ucieczki (tu akurat na wieś) po rozstaniu nie jest specjalnie odkrywczy i, muszę przyznać, że trochę męczyły mnie opisy cierpienia Rafała i jego wielkiej miłości do Marty. Wiem, że tak bywa, ale w horrorze trochę to zgrzytało.

Lubię, gdy jawa miesza się ze snem, a czytelnik nie wie, czy to dzieje się naprawdę, czy jest li jedynie urojeniem. Uwielbiam takie balansowanie na granicy i tutaj jest tego sporo – przeszłość miesza się z teraźniejszością, wspomnienia z rzeczywistością. Motyw wsi i powrotu do czasów (i miejsca) dzieciństwa jest dość ciekawy, lubię takie powroty, lubię też wieś w literaturze – a tej tutaj sporo.

Jestem na tak, pomimo niewielkich zgrzytów i będę wypatrywać kolejnych dzieł Autora!

Informacje dodatkowe o Pętla:

Kup książkę Pętla

Kocia morda
Kamil Staniszek0
Okładka ksiązki - Kocia morda

Wydawca lokalnej gazety i przedsiębiorca Leopold Zagrodzki planuje gigantyczną inwestycję – modernizację popeerolowskiego Ośrodka „Wisła”...