Okładka książki - Pod kanadyjskim niebem (#2). Pod kanadyjskim niebem. Tom 2

Pod kanadyjskim niebem (#2). Pod kanadyjskim niebem. Tom 2

Pod kanadyjskim niebem jest częścią dylogii, jednak każdy tom można czytać oddzielnie. Mamy dzieje dwóch pokoleń jednej rodziny, pierwszy tom to historia Trevora, a drugi tom to historia jego syna Roberta. Wcześniej przeczytałam część pierwszą, więc teraz czytając bardzo szybko weszłam w klimat książki.
Ten tom jest zdecydowanie bardziej dramatyczny za sprawą pięknej modelki Betty. Robert poznaje dziewczynę w samolocie w drodze z Polski. Wkrótce zakochują się w sobie, jednak ta miłość spowoduje spore zamieszanie w życiu młodych i ich rodzin.
Wspólnym mianownikiem bohaterów są polskie korzenie, a znaleziony przez Betty pamiętnik jej babci pokazuje jak ważne w życiu jest miejsce z którego pochodzimy, nawet wtedy, gdy nasze życie toczy się pod zupełnie innym niebem.
Autorka bardzo dobrze pokazuje, jak łatwo emocje i zazdrość mogą wymknąć się spod kontroli i zniszczyć komuś życie lub sobie.
W książce mamy miłość, zazdrości, ale też bardzo dramatyczne sytuacje.
Styl M. Kasprzyk jest lekki, a emocje w książce są szczere i prawdziwe.
To powieść dla czytelników lubiących literaturę obyczajową z głębią emocjonalną, która poruszają czytelnika oferując autentyczne przeżycia bohaterów.
Polecam gorąco, przeczytajcie książkę

Informacje dodatkowe o Pod kanadyjskim niebem (#2). Pod kanadyjskim niebem. Tom 2:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2025-11-27
Dodał/a opinię: pesciorka

Tagi: romans

Zobacz opinie o książce Pod kanadyjskim niebem (#2). Pod kanadyjskim niebem. Tom 2

Kup książkę Pod kanadyjskim niebem (#2). Pod kanadyjskim niebem. Tom 2

Miłość na Kaszubach
Małgorzata Kasprzyk0
Okładka ksiązki - Miłość na Kaszubach

Czy w dwudziestym pierwszym wieku istnieje jeszcze bezinteresowna miłość? Wojtek, młody weterynarz, jest idealistą, ale jego przyjaciółki nie - Julia...

Rodzinne rewolucje
Małgorzata Kasprzyk0
Okładka ksiązki - Rodzinne rewolucje

Humorystyczna opowieść o utworzeniu rodziny patchworkowej z dwóch rodzin rozbitych. Kiedy Zosia i Janek decydują się na ślub, są dojrzałymi ludźmi...