Okładka książki - Pomiędzy wiarą a przekleństwem patronujemy

Pomiędzy wiarą a przekleństwem

Tytuł: Pomiędzy wiarą a przekleństwem

Autor: Joanna Kurek

Wydawnictwo BookEdit

Data premiery: 15.09.2024r. .

Książka przeczytana dzięki udziałowi w booktour.

"- Właściwe to szukam siebie.

- I co odkryłas?

- Nic nowego. Za to poznaję świat, który wprawia mnie w osłupienie, szczególnie gdy widzę brutalność, która nim rządzi.

- Brutalność to cecha każdej żywej istoty, im inteligentniejsza, tym okrutniejsza. Jeśli chcesz mojej rady, żyj spokojnie i nie gnaj za tym, bo napotkasz na swojej drodze tylko cierpienie."

To moje drugie spotkanie z piórem autorki i już wiem, że pozostanie ze mną na dłużej.

Styl autorki jest lekki i prosty. A pomysły na fabułę są przemyślane i zrealizowane w 100 %.

Czytelnik przenosi się w świat, który autorka wykreowała pokazując różne odmiany miłości, szacunek do natury, którego główna bohaterka miała aż nadto a miłość do każdego żywego stworzenia sprawiał, iż nie mogłam wyjść z podziwu. Mało kiedy można spotkać osobę, tak wrażliwą.

Kirke jest uosobieniem wrażliwości i skromności ale także i odwagi.

Historia, która wciąga, a pokłady emocji piętrzą się niczym drapacz chmur.

Historia niezwykle oryginalna, przemyślana z dobrze wykreowanymi bohaterami i interesującą fabułą.

Gorąco polecam.

Dziękuję za możliwość wzięcia udziału w booktour i poznania tej wspaniałej historii.

#książkoweimpresje #polskiebookstagramy #bookstagrampl #podróżepopolskiejliteraturze

Informacje dodatkowe o Pomiędzy wiarą a przekleństwem:

Wydawnictwo: BookEdit
Data wydania: 2024-09-17
Dodał/a opinię: booksitsmypassio

Tagi: fantastyka

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Pomiędzy wiarą a przekleństwem

Kup książkę Pomiędzy wiarą a przekleństwem