Książkę wciągnęłam jednym tchem!! Wielkie WOW!! Podobała mi się bardzo!!!! Pełna zmysłowości, ociekająca emocjami, dylematami, wątpliwościami, zwłaszcza głównej bohaterki Heleny, co sprawiło, że stała się mi jako czytelniczce bardzo bliska! Ja też takowe wątpliwości często posiadam, brak spełnienia, ulotność szczęścia i inne rozterki. To takie naturalne, takie nasze, zwyczajnie ludzkie... Szalenie spodobała mi się również postać Jula. Jego elokwencja, męski punkt widzenia, zamiłowanie do poezji. I może taka trochę odrobina nieporadności w momencie, w którym spotkał kobietę swojego życia. Z jednej strony Jola, partnerka, z która spotyka się ,,baraszkować" niby niezobowiązująco, a z drugiej jego Ruda Lisica i jak to rozwiązać żeby żadnej nie skrzywdzić!? Nie zranić, nie upokorzyć. Silny, twardy, dojrzały mężczyzna przed takim dylematem. Przyznam, że w tym miejscu trochę się ubawiłam, a i żal mi Jula było. Całość powieści jest bardzo intrygująca, wciągająca i zdecydowanie nietuzinkowa! Z przyjemnością i ogromną ciekawością czekałam na to co będzie działo się dalej między Julem a Lenką.Nie byłabym sobą gdybym nie zwróciła uwagi na postać pani Michaliny!! Cóż to za kobieta! Wspaniała!! Skradła moje serce już od pierwszej rozmowy z Leną i pierwszego podanego talerza pierogów ;) Podsumowując moją pisaninę mogę tylko dodać dwie rzeczy: na okładce pada pytanie, stwierdzenie, że każdy sięgnąłby po taką miłość czy A Ty? Ja zdecydowanie też!! Takie uczucie zdarza się chyba raz w życiu, tak sobie myślę i warto chwycić je w szpony i nie puszczać za cholerę, po drugie, dziękuję za przyjemne chwile jakie spędziłam czytając tą książkę!! Czekam na kolejną z wielką niecierpliwością! ,,Poza czasem szukaj" to pozycja warta polecenia!!
Informacje dodatkowe o Poza czasem szukaj:
Wydawnictwo: Prószyński i S-ka
Data wydania: 2016-04-24