Okładka książki - Przebudzenie. Cudzy mąż

Przebudzenie. Cudzy mąż

Tom 1 cyklu Cudzy mąż

❤ Recenzja przedpremierowa ❤

Tym razem wyjątkowo zacznę od zakończenia książki, ale to wszystko przez to, że po prostu tak się nie robi! Nie kończy się książki w takim momencie i nie zmusza czytelnika do czekania na kolejną część! Gdy już myślałam, że wszytko się układa nastąpiło wielkie BUM i moja wizja runęła jak domek z kart. Na naszą bohaterkę spada ogromna tragedia, ale i swego rodzaju szczęście. Czegoś takiego naprawdę się nie spodziewałam i nie mogę się doczekać, aż poznam kontynuację.

Jeżeli chodzi o resztę to styl autorki jest mi bardzo dobrze znany, a jej książki mogłabym czytać godzinami.
Początkowo może nam się wydawać, że dostajemy romans biurowy jakich wiele, ale nic z tych rzeczy. Autorka wprowadziła tutaj powiew świeżości, którego bardzo mi brakowało w tego typu książka. Są sceny miłości, zazdrości i namiętności. Jednak stajemy się także świadkami tragicznych wydarzeń zarówno u Alicji, jak i Rafała. Wydarzenia te odcisnęły na nich piętno i zasadniczo wpłynęły na życie obojga. Te dwie zranione dusze stały się dla siebie lekarstwem i ostają, która pozwoliła im w nowym świetle spojrzeć w przyszłość. Jednak czy szczęście może trwać wiecznie?
Bohaterowie zostali bardzo dobrze wykreowani. W przypadku Alicji polubiłam ją od samego początku i odniosłam wrażenie, że wyjątkowo mocno się z nią zżyłam. Inaczej było z Rafałem, którego początkowo nie potrafiłam rozgryźć i miałam co do jego osoby bardzo mieszane uczucia. Jednak poznając całą jego historię wiedziałam już co go motywowało i wpływało na życie jakie wiódł. Po prostu na swój sposób go zrozumiałam, a nawet mu współczułam.

„Przebudzenie” to dla mnie coś więcej niż romans. Jest to głęboka powieść o uczuciu, ale i traumie. O samoakceptacji i potrzebie zrozumienia. Dawno nie miałam okazji czytać tak świetnego romansu, gdzie fabuła nie opiera się wyłącznie na seksie i namiętności. Zachęcam Was do sięgnięcia po książkę, bo naprawdę warto!

Informacje dodatkowe o Przebudzenie. Cudzy mąż:

Kup książkę Przebudzenie. Cudzy mąż

Inne niebo
Katarzyna Grabowska0
Okładka ksiązki - Inne niebo

Podróż Julii, zapoczątkowana w "Magii ukrytej w kamieniu" i kontynuowana w drugim tomie – "Las Potępionych", nadal nie dobiegła końca. Życie...

Bez przeszłości
Katarzyna Grabowska0
Okładka ksiązki - Bez przeszłości

Gdy nie pamiętasz świata, który znałeś... Gdy nie pamiętasz ludzi, których kochałeś... Gdy nie masz pojęcia, kto jest twoim wrogiem... Jak żyć, gdy wkoło...