Okładka książki - Rodzinne bezdroża patronujemy

Rodzinne bezdroża

"Rodzinne Bezdroża" Monika Chodorowska Lucky Wydawnictwo to niezwykle emocjonalna ,poruszająca i pełna życiowych porad historia. Przedstawiona została trudna,ale niestety wciąż zbyt często spotykana rzeczywistość, w której ludzie zmagają się z depresją,bólem,samotnością i brakiem wsparcia od najbliższych osób. W znakomity sposób zostały splecione losy bohaterów,pokazując, że decyzje jednego z nich mają wpływ na otoczenie przede wszystkich rodziny ,przyjaciół,a nawet dawnych znajomych. Zmuszająca do refleksji nad sobą, życiem i przyszłymi wyborami.

"Każde ży­cie ma swoje do­bre i złe stro­ny. Gdy­by­śmy czę­ściej so­bie to uświa­da­miali, może spo­ty­ka­łoby nas mniej nie­szczęść".

Marysia swoim czynem wzbudza współczucie i zrozumienie. Czy jeśli bliscy dostrzegliby jej potrzeby ,dali wsparcie do próby samobójczej by nie doszło? Dlaczego decyzja kobiety  zmieniła tak wiele? Czy musiało dojść do tej sytuacji? Czy depresja to tylko fanaberia?

Autorka daje czytelnikowi nadzieję,pokazując,że mimo przeciwności losu i otaczającego mroku można znaleźć światełko w tunelu i otrzymać oparcie w drugim człowieku i zawalczyć o lepsze życie.

Historia wciąga, a bohaterowie wydają się realistyczni i pełni głębi. Warto poznać tą historię i zapoznać się z jej przekazem. Może dzięki tej książce wielu z Nas dostrzeże problemy i wyciągnie pomocną dłoń do drugiej osoby.

"Wi­dze­nia świa­ta w ko­lo­rach nie dało się przy­wró­cić pstryk­nię­ciem pal­cami. Dawno za­gu­biła jego barwy. Albo ten świat w wielu od­cie­niach od­naj­dzie, albo nie".

Informacje dodatkowe o Rodzinne bezdroża:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2024-10-23
Dodał/a opinię: Kumbrysia

Tagi: obyczajowe

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Rodzinne bezdroża

Kup książkę Rodzinne bezdroża

Dar czy przekleństwo?
Monika Chodorowska 0
Okładka ksiązki - Dar czy przekleństwo?

Życie nie rozpieszcza pielęgniarki Hani. Wychowana przez ojca nieumiejącego okazywać uczuć oraz zgorzkniałą babcię szuka czułości u niewłaściwych mężczyzn...

Struny pragnień
Monika Chodorowska0
Okładka ksiązki - Struny pragnień

Struny pragnień autorstwa Moniki Chodorowskiej to opowieść o matce i dziecku dotkniętym autyzmem. O bezradności matki, o niezrozumieniu przez otoczenie...