Sierociniec, samotność, brak bliskich, kochającej rodziny i ta skomplikowana dwójka ludzi.
Nica jak motyl...
Rigel jak gwiazda...
Nieujawniona miłość i gorące uczucie, które połączyło tę dwójkę i pełno przeszkód na ich drodze, żeby w końcu w pełni być razem.
Podczas przedadopcyjnego mieszkania razem pojawia się uczucie i chęć zrozumienia drugiej osoby. Nica i jej delikatność powoli kruszą mur, który zbudował Rigel wokół siebie, ale czy tylko to jest przeszkodą? Co jeszcze chłopak przed nią ukrywa? Jak to zaważy na ich znajomości?
Młodzi mają wzloty i upadki podczas mieszkania u rodziny, która przygotowuje się do ich adopcji. Zaczynają się do siebie zbliżać, ale chłopak wciąż trzyma się na dystans.
Dalsze próby dotarcia do Rigela nie zawsze są owocne, ale zasiewają ziarno zaufania między nimi.
Nagle jedno wydarzenie rujnuje wszystko co udało się zbudować Nice. Ciężkie przeżycia z przeszłości wracają z podwójną siłą i czekają ją ciężkie chwile. Będzie musiała stawić temu czoła, ale czy da radę?
Do tego wypadek, w którym biorą udział główni bohaterowie. Odsłania on nowe mroczne sekrety, które skrywa Rigel. Jego serce jak ścieżka wyścielona cierniami, czy da się w nich znaleźć ukojenie?
Piękna, ale zarazem tak bardzo bolesna powieść, jest jedną z najlepszych książek jakie przeczytałam.
Z całego serca polecam przeczytać Rzeźbiarza łez i zagłębić się w świat tam pokazany. Nie jest on kolorowy, ale na pewno warty poznania.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2023-09-27
zaczytanarysowni
Powieść autorki bestsellerowego ,,Rzeźbiarza łez" ,,Wszystko zaczyna się od bólu. Lub od miłości, jeśli akurat nie są jednym i tym samym". Mireya. Nieokiełznana...
Powieść autorki bestsellerowego „Rzeźbiarza łez” „Wszystko zaczyna się od bólu. Lub od miłości, jeśli akurat nie są jednym i...