Okładka książki - Skandaliczne Życie Modelek

Skandaliczne Życie Modelek

„Nie oglądałam się za siebie, miałam ochotę na tę przygodę. Wiedziałam, że nie każda dziewczyna ma tyle szczęścia, co my, i zamierzałam to wykorzystać”

Dwie śliczne dziewczyny, przyjaciółki o figurach i wyglądzie modelek, zostają zauważone przez koneserów słowiańskiego piękna, uroku tak i pożądanej świeżości.

Właśnie tym sposobem prawie z dnia na dzień wyjeżdżają do Paryża, podbijać świat wybiegów, skosztować luksusu, lepszego życia i uciec przed polską rzeczywistością. Warszawę żegnają bez łezki w oku, bo marzą o karierze i bogactwie.
Od samego początku Monika i Anka mierzą się z różnymi potknięcieami, ale też zachłyśnięciem się wielkim i luksusowym światem, który niestety okazuje się bezlitosny, pełen bólu i wyrzeczeń, a podejmowania złych i bardzo złych decyzji, tylko po to by zostać, tkwić i korzystać z tego świata, który niestety może wciągnąć na piedestał, ale też zrzucić z wielkim hukiem, pogrąża je w tej bajce co raz to bardziej.

Monika, choć wydawało się z początku, że ma mniejsze szanse niż Anka, to właśnie ona wygrywa castingi, natomiast Anka, chcąc za wszelką cenę zmienić Warszawę na Paryż, wplątuje się w układy, które wykańczają ją psychicznie i fizycznie.

Bo przecież wiadomo, że w tym świecie nie ma nic za darmo i wcześniej, czy później za wszystko trzeba będzie słono zapłacić.

Ale nawet jeśli wiadome jest, że wybór takiego czy innego życia należy do Ciebie, to czasem jest już za późno na wyplątanie się z tej luksusowej choć wyniszczającej matni.

Wow.

Jak ja lubię takie tematy.

Mocna i bardzo dobra książka.

Piękne wizualizacje luksusu przeplatane z gorszącą i poniżającą ceną jaką trzeba zapłacić, aby móc choć na chwilę, na moment móc w nim się pławić.

Dobitne, nawet wstrząsające i bardzo obrazowe opisy wydarzeń tych na prawdę perwersyjnych, sprawiają, że włos jeży się na głowie, bo cena za bycie w tym świecie potężnych pieniędzy i niesamowitego luksusu jest na prawdę wysoka, o czym możecie przekonać się sami sięgając po książkę "Skandaliczne życie modelek".

Reasumując.

Świetnie i bardzo obrazowo napisana pozycja.

Chwilami miałam wrażenie, że sama tam jestem, czasem było to bardzo przyjemne, ale czasem chciałam uciekać stamtąd gdzie pieprz rośnie.

Brawo Monika Goździalska !!!

Czekam z niecierpliwością na ekranizację  !

Informacje dodatkowe o Skandaliczne Życie Modelek:

Kup książkę Skandaliczne Życie Modelek

Skandaliczne życie modelek 2
Monika Goździalska0
Okładka ksiązki - Skandaliczne życie modelek 2

Po szokującym finale pierwszej części Skandalicznego życia modelek zapraszam Was do następnej podróży - jeszcze głębiej w tajemniczy świat mody. Przygotujcie...

Poradnik Princzypesy
Monika Goździalska0
Okładka ksiązki - Poradnik Princzypesy

Drogie Princzypesy i jeszcze drożsi Alvarosi, oddaję w Wasze ręce przewodnik po meandrach życia emocjonalnego, duchowego, ale też tego codziennego, przyziemnego...