Marisa zawodowo tworzy spersonalizowane bajeczki dla dzieci. Prywatnie właśnie zamieszkała razem ze swoim partnerem, z którym starają się o potomstwo. Ze względu na drobne problemy finansowe para postanawia wynająć pokój w swoim domu.
W pewnym momencie Marisa zwraca uwagę na szczególną relację między Jake'em, a Kate.
Kim jest nowa lokatorka? Czy faktycznie coś ją łączy z Jake'em czy może główna bohaterka doszukuję się czegoś czego tak naprawdę nie ma?
Elizabeth Day stworzyła nietuzinkowy i zaskakujący thriller. Czytając pierwsze strony czytelnik ma wrażenie, że to historia jakich wiele i wie jak potoczy się ona dalej. Ale, ale! Autorka zaserwowała prawdziwą bombę, tego co tu się wydarzyło nie da się przewidzieć. A takie twisty przecież uwielbiamy, prawda? Nie dajcie się zwieść początkowo spokojnej akcji, bo gdy bomba już wybuchnie robi się coraz ciekawiej.
Jacy bohaterowie są najbardziej lubiani? Autentyczni. I taka jest ta trójka. Trzeba przyznać, że autorka świetnie wykreowała swoich bohaterów. Jestem przekonana, że ich polubicie.
Poruszony został tutaj temat bezpłodności i trudnych relacji rodzinnych. Na pewno każdy z Was, jeśli nie zna takiej pary to przynajmniej o takiej słyszał, która pragnie potomstwa, ale natura - jak wiadomo, bywa oporna. Takie historie po prostu chwytają za serce.
Zdecydowanie jest to ciekawa propozycja dla fanów thrillerów psychologicznych :)
Wydawnictwo: Książnica
Data wydania: 2023-02-22