Okładka książki - Street Art Polska

Street Art Polska

Czym jest Street art? To dziedzina sztuki obejmująca dzieła tworzone w przestrzeni publicznej, zwykle mające charakter bezprawnej ingerencji. Czyli jednym słowem tak zwane graffiti, bardzo często tworzone samodzielnie, bezprawnie, uważane za wandalizm. Mnie osobiście zawsze takie dzieła się podobały i nie jednokrotnie podziwiałam talent twórców. Oczywiście mówię o tych konkretnych, które coś przedstawiają, a nie „pomazanych” ścianach z lipnym napisem.

Książka to spotkanie z artystami i artystkami zajmującymi się Street art. Poznajemy ich bliżej, dowiadujemy się jak, to wszystko się zaczęło, jakie mają plany i marzenia. To niezwykła podróż, do której zapraszają nas sami zainteresowani.

Wizualnie książka zachwyca. Znajdziemy w niej wiele wspaniałych zdjęć przedstawiających sztukę uliczną i to zarówno tą teraźniejszą, jak i taką sprzed lat.

Sporą zaletą w książce są kody QR. Dzięki nim możemy dostać się bezpośrednio na profile artystów w social media.

„Street Art Polska” to książka, która zachwyci każdego, kto interesuje się Street art. Ze swojej strony, z wielką przyjemnością polecam.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Kup książkę Street Art Polska

Polska/Poland
Paweł Kwiatkowski0
Okładka ksiązki - Polska/Poland

Historia Polski pisana drewnem, cegłą i kamieniem, czyli najbardziej charakterystyczne zabytki architektoniczne Polski ukazane w obiektywie znakomitego...