Na książkę trafiłam przypadkiem w bibliotece i spodobał mi się opis i okładka. Był to zdecydowanie dobry wybór. Książka jest bardzo ciekawa, a historie wciągają i nie sposób się od nich oderwać.
Charlotte właścicielka salonu sukni ślubnych paradoksalnie nie potrafi znaleźć swojej wymarzonej sukni. Jak każda panna młoda przed ślubem ma wahania czy Tim jest na pewno tym jedynym, jej przeznaczonym, czy chce wyjść za mąż i spędzić z nim resztę dni? Pewnego dnia Charlotte przypadkowo trafia na aukcję charytatywną.Jakiś mężczyzna w purpurze i wewnętrzny głos sprawia,że kupuje stary, ponad 100 letni kufer. "Ocalone. 1000 dolarów"- głosi napis z kwitka. Co kryje kufer? Jakie tajemnice i historie skrywa?
Warto sięgnąć po książkę i się dowiedzieć. Serdecznie polecam.
A na zachętę powiem tylko,że Charlotte nie jest jedyną narratorką w książce- poznamy też Emilly,Mary Grace i Hilary, oraz ich losy i niezwykłe połączenie.
Książka magiczna, dodająca wiary w siłę prawdziwej miłości. Może oczywiste, ale warte zapamiętania jest,że to nie suknia ślubna, a właściwy mężczyzna u boku jest najważniejszy.
Informacje dodatkowe o Suknia ślubna:
Wydawnictwo: Święty Wojciech