Okładka książki - Świąteczna niespodzianka

Świąteczna niespodzianka

Miłosz dowiaduje się, że jako noworodek został adoptowany to właśnie wtedy jego życie diametralnie się zmienia. Jego biologiczna matka zmarła podczas porodu a ojciec pozostał nieznany. Podczas Wszystkich Świętych chłopak poznaje ciotkę, siostrę swojej mamy.

~

Kobieta decyduje wyjawić mu szczegóły wakacyjnego romansu jego mamy z żonatym i do tego starszym mężczyzną. Miłosz dzięki tym informacjom odnajduje Anatola - właściciela sieci sklepów z żywnością, a za razem biologicznego tatę. Co wydarzy się w życiu Miłosza? Czy wszystkie tajemnice zostaną rozwiązane?

~

Autorka pokazuje jak poznanie prawdy wpływa na człowieka a przede wszystkim na głównego bohatera i cała rodzine. Podobał mi się ten podział narracji, który pozwala zrozumieć każdego z bohaterów i zrozumieć emocję jakie im towarzyszą. Trochę jednak zabrakło mi tej świątecznej magii ale książka mi się podobała.

~

Książka niby owiana tajemnica i świętami to śmiało można ją czytać o każdej porze roku. Akcja toczy się od października aż do grudnia także świetne sprawdzi się na jesienne czytanie. Bardzo mi było szkoda głównego bohatera ale najbardziej na uwagę jednak zasługuje Szymon (młodszy przyrodni brat Miłosza). Jego świąteczna niespodzianka sprawia, że w końcu zaczął dostrzegać tę magiczną świąteczną moc.

~

Cóż mogę powiedzieć, ja książkę czytałam dość szybko i przyjemnie, ale przede wszystkim spędziłam z nią naprawdę miło czas. Myślę, że w ten magiczny czas idealnie sprawdzi się na wieczorny relaks po tych świątecznych przygotowaniach.

Dziękuję wydawnictwu WasPos za egzemplarz ♥️

Informacje dodatkowe o Świąteczna niespodzianka:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2025-10-28
Dodał/a opinię: Joanna Szymczak

Zobacz opinie o książce Świąteczna niespodzianka

Kup książkę Świąteczna niespodzianka

Pod kanadyjskim niebem (Tom 1). Pod kanadyjskim niebem. Tom 1
Małgorzata Kasprzyk0
Okładka ksiązki - Pod kanadyjskim niebem (Tom 1). Pod kanadyjskim niebem. Tom 1

Trevor McKinley, bogaty biznesmen z Montrealu, musi pożegnać się z nadzieją na potomka. Jego żona Stella miała wypadek samochodowy i na skutek odniesionych...

Spotkajmy się w Alzacji
Małgorzata Kasprzyk0
Okładka ksiązki - Spotkajmy się w Alzacji

Rok 1987 – Agata Staszewska jest studentką SGGW. Na uczelni poznaje chłopaka zaangażowanego w działalność opozycyjną przeciw komunistycznym władzom...