“Taylor Swift: Podróż przez wszystkie ery” to nie tylko biografia, ale prawdziwa uczta dla fanów Taylor Swift „swifties”.
Autorzy, Marcos Bueno i Laia Lopez, zabierają nas w podróż przez życie i karierę jednej z największych ikon muzycznych XXI wieku. Książka rozpoczyna się od przedmowy, która wprowadza w świat Taylor Swift, a następnie przechodzi przez każdy album artystki, odkrywając ciekawostki, analizując teksty piosenek i przytaczając wypowiedzi bliskich osób.
Książka to wizualna uczta dla oczu, która wyróżnia się nie tylko treścią, ale i formą. Jest to coś pomiędzy pamiętnikiem, notatnikiem a bullet journalem, z różnorodnymi czcionkami, kolorami, grafikami i ilustracjami autorstwa Lai López. Dodatkowo, na końcu znajduje się QR z playlistą i oś czasowa, co czyni ją interaktywną i bardzo angażującą.
Czytelnik ma okazję poczuć się częścią fandomu, przeżywając przemianę Taylor z młodej dziewczyny w kobietę, która nie tylko przez wizerunek, ale i twórczość pokazuje swoją siłę i pozycję. Książka jest pełna mądrych, pięknych i motywujących cytatów, które trafiają prosto do serca. Napisana lekkim językiem i liczy nieco ponad 100 stron, co pozwala na przyjemne spędzenie czasu z lekturą.
“Taylor Swift: Podróż przez wszystkie ery” to książka, która z pewnością zadowoli każdego fana artystki. Zawiera bogactwo informacji, piękne ilustracje i unikalne podejście do biografii. Choć czasami chaotyczna, jest to lektura, która inspiruje i pozwala głębiej zrozumieć zarówno muzykę, jak i osobę Taylor Swift.
Dziękuję za zaufanie i egzemplarz do recenzji od wydawnictwa @znak_literanova @wydawnictwoznakpl (współpraca reklamowa) 🩷.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2024-05-15