Okładka książki - Teresa postanawia żyć

Teresa postanawia żyć

,,Teresa postanawia żyć” niesamowicie irytująco-wzruszająca opowieść zimowo świąteczna z serii: Opowieści z Wiary.

🔥❓ Jaka powinna być babcia???
Większość z nas odpowiedziałaby pomocna, cierpliwa, wspierająca, udzielająca dobrych rad, ale nie pouczająca .... Bo te cechy pomagają w budowaniu silnej więzi z wnukami i ich rodzicami, to klucz do zdrowej relacji.

Jednak rzeczywistość często odbiega od tych przymiotów. Teresa to żona, matka, teściowa i babcia, to starsza Pani, która jest skupiona na sobie, którą w niczym nie można zadowolić. Nieustannie narzeka, ma o wszystko pretensje, zamęcza wszystkich wokół ciągłymi wymówkami i złośliwościami. Perfekcyjna Pani domu, która od lat żyje w poczuciu rozczarowania i zgryźliwości, do momentu pewnego wydarzenia, które to zmusiło ją do refleksji nad własnym życiem i wartościami.

Małgorzata Lis funduje nam podróż w doświadczenia bohaterów, które pokazują, że każdy dzień to nowe odkrycie, to nauka uczenia się bycia lepszym, bycia wdzięcznym za to, co mamy. Uzmysławia nam, że w dzisiejszym zgiełku codzienności, często zapominamy, że życie to tylko chwile, które należy celebrować, bo nic nie jest dane nam na zawsze.

,,Teresa postanawia żyć” inspirująca historia, która skłania do pewnego zastanowienia się nad własnym życiem i wartościami. Uświadamia nam, jak niewiele trzeba by wszystko stracić. Pozwala dostrzec piękno w prostocie, siłę w słabości i nadzieję w przyszłości.

Informacje dodatkowe o Teresa postanawia żyć:

Wydawnictwo: eSPe
Data wydania: 2025-10-22
Dodał/a opinię: Ela-Monia

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Teresa postanawia żyć

Kup książkę Teresa postanawia żyć

Miłość, pies i czekolada
Małgorzata Lis 0
Okładka ksiązki - Miłość, pies i czekolada

Pewnego dnia trzydziestopięcioletnia Beata po prostu musi wejść do sklepu po ogromną tabliczkę ulubionej czekolady. Nie zważa na kpiące spojrzenia innych...

Namaluj mi anioła
Małgorzata Lis 0
Okładka ksiązki - Namaluj mi anioła

Bóg działa rękami swoich pomocników. Czy wśród nich naprawdę można spotkać anioły? Angelika nie miała pojęcia, że z aniołem, którego wizerunek wisi na...