*współpraca reklamowa z Joanną Świątkowską*
Przy premierze tej książki po raz pierwszy usłyszałam o autorce, jednak musiało minąć trochę czasu zanim przeczytałam tą konkretną pozycję. Okładka od początku mnie wołała, opinie o niej prześladowały, a ja byłam coraz bardziej ciekawa tej historii, i cóż dużo mówić nie zawiodłam się, choć to chyba do tej pory jedyna książka od autorki bez mafijnego wątku.
Nerissa jest ambitną i pewna siebie kobietą, która w każdym swoim działaniu dąży do perfekcji. W pracy odnosi sukcesy i wydaje się być niezastąpiona do czasu, gdy do firmy powraca po wygnaniu syn właściciela Leonardo, który od samego początku nie kryje niechęci do podwładnej i neguje każde jej działanie. W tym samym czasie Nerissa mierzy się z wieloma problemami kłopotami w związku, sytuacją w firmie gdzie dostaje awans za awansem, ma szansę na kolejne, do tego musi sobie poradzić z gburowatym szefem i coraz silniejszym napięciem pomiędzy nimi, do tego na jaw zaczynają wychodzić rodzinne tajemnice, które kończą się tragedią, a członkowie rodziny Nerissy stają się głównymi podejrzanymi.
Autora chyba jak zwykle mocno poszalała z motywami i wątkami, ale absolutnie nie jest to żadną wadą tej powieści. Na samym początku miałam lekki problem żeby się wkręcić, Nerissa początkowo strasznie działała mi na nerwy, obawiałam się czy jej postawa i zachowanie nie zepsuje mi całej frajdy z lektury, ale na szczęście tak się nie stało, a ja po kilku pierwszych rozdziałach wciągnęłam się na całego. Fabuła rozwijała się coraz bardziej, wątki były różnorodne, zarówno te główne jak i poboczne były ciekawe i intrygująca, a niepewność co do kolejnych wydarzeń w tworzyła mocne napięcie, które tylko czekało na ujście.
Książka jest romansem biurowym, ale co bardzo fajne nie jest ona typowa, bo to co działo się w fabule wychodzi poza wszelkie normy, schematy i momentami trudno jest przewidzieć co będzie dalej. W powieści można naleźć bardzo dużo świetnych i popularnych motywów, dostajemy silną postać męską i kobiecą, pojawia się motyw hatelove, slowburn bo na rozwój tej relacji trzeba troszeczkę poczekać, niemniej warto ją śledzić jest ona naturalna, przechodzi przez wszystkie etapy i rozwija się w fajnym tempie. Oczywiście ta relacja jest zarówno romantyczna, skomplikowana i nutką spicy. Do tego króluje tutaj rywalizacja, którą autorka odmienia przez wszystkie przypadki i stosuje niemal w każdej życiowej sytuacji, za co ogromny plus. Co mi się podoba w powieściach autorki to, to że pojawia się cała masa plot twistów, których naprawdę nie można przewidzieć, przez co można poczuć dreszczyk emocji, bo i wątki sensacyjne się znajdą.
Książka była naprawdę świetna, po nieco trudnym dla mnie początku było już tylko lepiej, a ja całkowicie oddałam się fabule. Lektura napisana w bardzo dobrym stylu, zarówno lekkim jak i zajmującym, różnorodność wątków wraz z wartką i dynamiczną akcją sprawiają, że książkę czyta się z przyjemnością i w ekspresowym tempie. To powieść pełna różnorakich wartości, emocji, trudności i wyborów, w trackie czytania trzeba być gotowym dosłownie na wszytko, ja doświadczyłam kilku mokro zawałów także wiem co mówię. Książkę oczywiście polecam, to kawał dobrej lektury, w której każdy znajdzie coś dla siebie.
Data wydania: 2024-08-28
Aleksandra Iwanek
Była największą tajemnicą. Była najlepszą królową kłamstw. Layla Whitley przed rokiem została zmuszona porzucić dotychczasowe życie. Przeprowadzka...
Karlie Craine to dwudziestoczteroletnia influencerka, marząca o stworzeniu własnej marki modowej. Na pierwszy rzut oka wydaje się, że życie dziewczyny...