❗RECENZJA PATRONACKA❗
#współpracareklamowa
#współpracabarterowa
#współpracapatronacka
Opis książki :
Agent specjalny Chester Bennett kontynuuje infiltrację mafijnych struktur rodziny Russo. Jego problemy z utrzymaniem podwójnej tożsamości zaczynają się piętrzyć, gdy prywatne śledztwo dotyczące nadal niewyjaśnionych śmierci dostarcza mu niepokojących informacji. Ryzyko zdemaskowania nigdy nie było większe.
Prokuratura Generalna zaczyna wnikliwie przyglądać się działaniom Bennetta, a w szczególności tym, które skupiły się wokół Marie Russo. Dziewczyna, uwikłana w tajemnicę i intrygi, staje przed trudnymi moralnymi wyborami, które mogą zmienić bieg wydarzeń...
"Jest mi coraz ciężej z tobą rozmawiać.
Gdy patrzysz mi prosto w oczy i
nazywasz mnie Tonym, zalewa mnie fala chęci odkrycia przed tobą tego,
kim naprawdę jestem. To mnie spala żywym ogniem do ostatniej myśli, bo
ona, to uczucie. Ten dzień, ta godzina,
minuta i sekunda, w której powiem ci
prawdę, jest jednocześnie tym, czego
najbardziej się boję i czego chcę, ale
im dłużej to trwa, tym więcej
pojawia się momentów, w których
tracę wiarę w dobre zakończenie. "
Historia Tony'ego Angela dobiegła końca.
Jednak wszystko co dobre szybko się kończy.
Agent specjalny Chester Bennett kontynuuje infiltrację bostońskiej Cosa Nostry. Autorka przedstawia nam pracę służb od podszewki. Nie zawsze wszystko idzie zgodnie z planem dlatego czasem trzeba podjąć pochopne decyzje kierowane uczuciami, przez co FBI decyduje się o szybszym zamknięciu sprawy. Sytuacja komplikuje się kiedy nagły zamach na bossa Russo i jego żonę sprowadza tragedię na Familię. Kto zostanie nowym bossem? Kim jest zabójca małżeństwa Russo?
Tony pomaga Marie po stracie rodziców.
Jego praca dobiega końca kiedy z dniem pogrzebu bossa jest zaplanowana akcja aresztowania członków mafii.
Niestety nie wszystko przebiega zgodnie z planem, Marie zostaje porwana a jej kuzyn zastrzelony.
Czy Tony'emu uda się odnaleźć Marie całą i zdrową?
Jak Marie zareaguje na prawdę o Tonym?
Jaki czeka ich los?
Lekkie pióro autorki, niebanalna historia, dwie tożsamości jedna dusza, realnie i dobrze wykreowani bohaterowie oraz cała paleta emocji.
Autorka idealnie odzwierciedla rozterki głównego bohatera, dzięki czemu możemy poznać co siedzi Tony'emu w głowie.
Jego sumienie odzywa się coraz częściej.
Świat mafii i świat agenta federalnego zlewają się w jedność komplikując życie Chestera.
Marie Russo walczy z własnymi demonami a na dodatek pogrążona w żałobie po rodzicach ma niezwykłe oparcie w Tonym.
Jak Marie poradzi sobie jeszcze z prawdą o Tonym?
Gorąco polecam.
Historia dostępna jest na legimi, EmpikGo i Empik.com.
Dziękuję autorce za ogrom zaufania i za to, że mogłam wziąć Aniołka pod skrzydła i podążać tą wyboistą drogą.
Tony niech leci w świat a my będziemy mu dodawać skrzydeł, niczym Aniołki Tony'ego.
#książkoweimpresje #ewelabook @ewelabook
Wydawnictwo: Osobliwe
Data wydania: 2024-07-15
Język oryginału: Polski
booksitsmypassio
Agent specjalny Chester Bennett od czterech lat pracuje pod przykrywką dla Federalnego Biura Śledczego, gdzie wciela się w rolę Tony'ego Angela. Kosztem...