Książka z zaskakującym zakończeniem. Tak bym opisała ją w jednym zdaniu. Oczywiście czytałam z zapartym tchem, nie mogłam się oderwać od niej. Polecam każdemu kto lubi historie mrożące krew w żyłach
Pewnego sierpniowego wieczora zostają uprowadzone dwie młode dziewczyny Megan i Nicole. Megan jakimś cudem wraca do domu, ucieka swojemu oprawcy. Staje się celem mediów, wszyscy chcą wiedzieć co przeżyła i jak stamtąd się wyrwała. Ona sama swoje przeżycia ma głęboko ukryte w swojej podświadomości. Psychiatra pomaga jej stopniowo je odkrywać.
Poznajemy także Livię, to siostra Nicole, która wini siebie za to co się stało. Uczy się by być patologiem,. Ma w ten sposób nadzieję, że kiedyś odnajdzie ciało młodszej siostry. Pewnego dnia na jej stół w prosektorium trafia ciało młodego mężczyzny. Wstępnie wydaje się, że popełnił samobójstwo. Jednak Livia dopatruje się pewnych tropów, które wskazują na zabójstwo. Przeczucie każe jej podążać tym tropem i rozwikłać sprawę tajemniczego topielca. Topielec w dziwny sposób łączy się z zaginionymi dziewczętami w kraju. Te natomiast łączą się ze sprawą zaginięcia Megan i tym samym z Nicole. Livia drąży ten temat, bo pragnie dowiedzieć się co stało się z jej siostrzyczką.
Livia zwraca się do Megan o pomoc. Obie prowadzą śledztwo, które doprowadza do nieoczekiwanego finału.
Kto porwał Megan? Jaki związek miało porwanie Nicole z tajemniczym topielcem? Co się stało z Nicole?
Musicie sami przeczytać książkę, żeby uzyskać odpowiedzi na te i zapewne wiele innych pytań
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2018-05-23
Magdalena Górska
Zero podejrzanych. Zero osób zamieszanych. Jest tylko dziewczyna - jednego dnia żywa, kolejnego już martwa. Niektóre miejsca wydają się zbyt...
CZY MOŻESZ CZEMUKOLWIEK UFAĆ, JEŚLI TWOJE ŻYCIE TO KŁAMSTWO? Dziesięć lat temu Alexandra Quinlan była główną podejrzaną w sprawie zamordowania swojej...