Okładka książki - Za głosem serca patronujemy

Za głosem serca

Zachęcam Was do zabrania na wakacje tej książki, która wywoła wiele przemyśleń. Życie to wędrówka, która jest nieprzewidywalna, niektóre wybory należą do nas, a czasami trzeba przyjąć, co daje nam los. Zagłębimy się w wiele emocji i ważnych przeżyć.

Gabriel to starszy człowiek, który podejmuje decyzję, aby żyć w samotności, w przyczepie kempingowej z dala od wszystkiego.Dochodzi jednak u niego do ogromnych zmian w momencie, gdy pojawia się 8-letni Daniel, który przeżył stratę bliskiej osoby. Odwiedza go jeszcze jeden gość, który dzieli się czymś ze staruszkiem, co wpływa na dalszy ciąg akcji.
Rozpoczyna się wspólna podróż całej trójki w towarzystwie psa małego chłopca. W ich życiu dojdzie do wielu zmian, które niejeden raz ich zaskoczą, a jak to w życiu, miłe chwile zakłócą nieprzyjaźnie nastawieni ludzie.
Idą jednak odważnie przed siebie w stronę morza, bo czasami po prostu warto iść za głosem serca.

Ta historia daje podłoże do rozmów na tematy jak: przyjaźń, budowanie więzi, nadzieja na lepsze czasy, dziecięca ciekawość, sens życie i refleksje o popełnionych błędach, ale też o ich naprawianiu.

Czytałam z zaciekawieniem, bo chciałam poznać lepiej sekrety bohaterów i dowiedzieć się, do jakich konsekwencji ostatecznie doprowadziły ich decyzje.
Urzekło mnie to, jak dużo uczymy się od siebie wzajemnie, zamiłowanie do przyrody Gabriela jest niesamowite, spojrzenie na świat z perspektywy dziecka też daje dużo do myślenia.
Zastanowimy się, od czego zależy postrzeganie świata przez nas i przez innych, jak na nas wpływa.

Książka bardzo mnie wciągnęła, to nie tylko podróż w nieznane, ale również w głąb siebie.

Polecam z całego serca!

Informacje dodatkowe o Za głosem serca:

Wydawnictwo: Szara Godzina
Data wydania: 2023-06-22
Dodał/a opinię: Justyna_M

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Za głosem serca

Kup książkę Za głosem serca

Plan Sary
Paweł Jaszczuk0
Okładka ksiązki - Plan Sary

Ekscytujący kryminał autorstwa Pawła Jaszczuka - zdobywcy prestiżowej Nagrody Wielkiego Kalibru. Nad Lwowem zawisła ciemna chmura - zwiastun krwawej zbrodni...

Lekcja martwej mowy
Paweł Jaszczuk0
Okładka ksiązki - Lekcja martwej mowy

Jakub Stern powraca! Wojna z bolszewikami w 1920 roku, okupacja sowiecka Lwowa w 1939 roku, wydarzenia marcowe oraz interwencja wojsk Układu Warszawskiego...