Okładka książki - Zbyt zajęci, by się nie modlić. Zwolnij tempo, by spotkać Boga

Zbyt zajęci, by się nie modlić. Zwolnij tempo, by spotkać Boga

Książka jest bardzo przystępnym "podręcznikiem" modlitwy. Autor, opierając się na własnym doświadczeniu, wskazuje na najczęstsze problemy z modlitwą, bez której niemożliwe jest stworzenie relacji z Bogiem, i podpowiada jak sobie z nimi radzić. Choć momentami czytając nachodziły mnie myśli w stylu: "Jasne, gdyby to było takie proste...", to jednak rzeczywiście nie ma tu nic szczególnie odkrywczego. A właściwie odkrywcze jest to, w jaki sposób autor podkreśla wydawałoby się oczywiste rzeczy. Jeśli się dobrze wczytać i wsiąść sobie do serca wszystkie jego uwagi, lektura ta może być naprawdę pouczająca i pomocna, może wskazać pewną drogę. Mam nadzieję, że wystarczy mi wytrwałości żeby nią podążyć :)

Informacje dodatkowe o Zbyt zajęci, by się nie modlić. Zwolnij tempo, by spotkać Boga:

Wydawnictwo: Esprit
Data wydania: 2009 (data przybliżona)
Kategoria: Duchowość, religia
ISBN: 978-83-600-4097-3
Dodał/a opinię: alnilam

Zobacz opinie o książce Zbyt zajęci, by się nie modlić. Zwolnij tempo, by spotkać Boga

Kup książkę Zbyt zajęci, by się nie modlić. Zwolnij tempo, by spotkać Boga

Potęga Bożego szeptu
Bill Hybels0
Okładka ksiązki - Potęga Bożego szeptu

Najważniejsza książka Billa Hybelsa, do której napisania przygotowywał się 35 lat. Wielu chrześcijan doświadcza obecności Boga w swoim życiu bezpośrednio...