Okładka książki - Zemsta na lekturach. Megapowtórka przed egzaminem ósmoklasisty

Zemsta na lekturach. Megapowtórka przed egzaminem ósmoklasisty

Gdybym w czasach szkolnych miała taką pozycję jak "Zemsta na lekturach" to świat byłby piękniejszy. Krótka biografia autora oraz fun facts z jego życia, do tego podkreślone warte zapamiętania rzeczy - to tylko ułamek tego, co daje nam ta książka.
Według mnie Ula Hirniak zrobiła świetną robotę. Język jest prosty, a informacje są podane w ciekawej formie. Mimo obszernej treści w "Zemście na lekturach" nie znajdziecie ściany tekstu.
Dzięki tej książce przygotowanie do egzaminu ósmoklasisty z lektur według mnie to pestka. Opracowania są naprawdę przedstawione w ciekawej formie: tabel, grafik jak z social mediów, czy akt.
Oprócz zaznaczonych najważniejszych informacji czytelnik otrzymuje pomoc w zapamiętaniu w formie skojarzeń.
Także jeśli zastanawiacie się jak pomóc swoim ósmoklasistom w przyswojeniu najważniejszych informacji do egzaminu to "Zemsta na lekturach" powinna w tym pomóc.
Jedyne co się przyda podczas czytania to zakreślacze i znaczniki. Łatwiej będzie odnaleźć najważniejsze informacje, które warto odświeżyć.

Informacje dodatkowe o Zemsta na lekturach. Megapowtórka przed egzaminem ósmoklasisty:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2026-02-25
Dodał/a opinię: MuzealniczkaCzyt

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 12 lat

Zobacz opinie o książce Zemsta na lekturach. Megapowtórka przed egzaminem ósmoklasisty

Kup książkę Zemsta na lekturach. Megapowtórka przed egzaminem ósmoklasisty

Opad