Okładka książki - Zemsta wrednej kocicy. Dziwnobór. Tom 1

Zemsta wrednej kocicy. Dziwnobór. Tom 1

Ted i Nancy to rodzeństwo lisów mieszkających w wielkim mieście. Ted nie pamiętał swoich rodziców, którzy odeszli dawno temu, za to siostra wspaniale się nim opiekowała.

Wiedli spokojne życie, któremu towarzyszyły wizyty w „Szybkim Kurczaku”, miejscu w którym zbierali się wszyscy mieszkańcy w poszukiwaniu jedzenia.

Pewna kocica po stracie swej właścicielki zmuszona była dołączyć do stołowania się w „Szybkim Kurczaku”, jednak nie mogła zaakceptować zasad jakie tak panowały. Postanowiła wywołać bitwę z Lisami.

Wszystko jednak zmieniło się pewnego dnia, kiedy to Ted ujrzał na śmietniku wielkiego, soczystego hot doga, któremu nie mógł się oprzeć. Wgryzł się w niego i… zobaczył gruby, koci ogon wystający z bułki, który odgryzł wrednej kocicy!

Po tym incydencie Rodzeństwo musiało na jakiś czas opuścić miasto i znaleźć nowe  schronienie przed kocicą, zwaną Księżniczką od Prztyczka.

Dzięki pomocy szczura Swena trafiają do Dziwnoboru, miejsca, które okazuje się najdziwniejszym lasem na świecie!

Ted i Nancy zaznają tu wielu zwariowanych przygód, poznają nowych przyjaciół i przeżyją niezapomniane przygody. Nie spodziewali się, że zamiast spokojnego życia na łonie natury będą musieli zmierzyć się ze złodziejskim ptaszyskiem, rozbrykanymi królikami i awanturniczymi borsukami jeżdżącymi po lesie jeepem, a także spotkają wiewiórki uprawiające WDRZEWOPLASK.

Wszyscy mieszkańcy okazują się bardzo życzliwi i pomocni, a Ted znajduje tu nawet upragnionego przyjaciela i bierze udział w spektaklu teatralnym.

Ale to nie wszystko! W końcu okazuje się, że okropna, wredna kocica znajdzie ich kryjówkę..

Czy Ted i Nancy wygrają ostateczne starcie?

Czytając tę książkę bawiłam się na prawdę świetnie! Duża dawka dobrego humoru i akcji trzymały w napięciu przez cały czas!

Nie mogę doczekać się kolejnego tomu!

Informacje dodatkowe o Zemsta wrednej kocicy. Dziwnobór. Tom 1:

Kup książkę Zemsta wrednej kocicy. Dziwnobór. Tom 1

Niech posypie się futro! Dziwnobór. Tom 2
Nadia Shireen0
Okładka ksiązki - Niech posypie się futro! Dziwnobór. Tom 2

Wybierz się w kolejną niezapomnianą podróż do Dziwnoboru! Drugi tom przezabawnych przygód mieszkańców najdziwniejszego lasu na świecie rozbawi was do łez...