Okładka książki - Znaki naszego losu

Znaki naszego losu

🌺 „𝓩𝓷𝓪𝓴𝓲 𝓷𝓪𝓼𝔃𝓮𝓰𝓸 𝓵𝓸𝓼𝓾” 𝓐𝓰𝓷𝓲𝓮𝓼𝔃𝓴𝓪 𝓚𝓻𝓪𝔀𝓬𝔃𝔂𝓴 🌺

Lato dobiega końca, a w Czystej Wodzie wciąż iskrzą konflikty.

▪𝗥𝗘𝗖𝗘𝗡𝗭𝗝𝗔 ▪

Życie potrafi zaskakiwać i niestety często bywa tak, że nasze oczekiwania znacznie różnią się od tego, co sobie wymarzyliśmy. Nie wszystko układa się tak, jak byśmy tego chcieli i naszym jedynym zadaniem w takiej sytuacji jest się do tego dostosować lub spróbować w jakiś sposób zmienić to, co przygotował dla nas los. Nawet jeśli nie zawsze jest to łatwe. Życie ciągle nas testuje i wystawia naszą wytrzymałość na próbę. Jednak jak się okazuje każda porażka niesie za sobą ważną życiową lekcję.

W Czystej Wodzie zrobiło się niespokojnie, a emocje wręcz kipią. Bohaterowie kolejny raz stają do walki o własne szczęście, miłość i prawdę. Rafał Skierka zawzięcie toczy walkę o basztę. Ina Oleszak poszukuje sprzymierzeńca, by raz na zawsze pozbyć się z ośrodka naukowego swojego rywala. A Michalina, Renata i Pola mierzą się z porywami serca i burzliwymi emocjami.

Akcja książki rozgrywa się powoli, nie ma tu jakiś porywających zwrotów akcji, ale właśnie to sprawia, że tę historię odbiera się tak emocjonalnie. Otula niczym ciepły koc i wprawia czytelnika w melancholijny nastrój. Bohaterowie są tak wyraziści, każdy z nich został wykreowany w niepowtarzalny sposób. Nie dość, że nie nudzą, to w dodatku są bardzo autentyczni w tym co robią. Autorka zawsze kreuje bohaterów w taki sposób, że czytając mamy wrażenie, jakbyśmy znali ich od lat. Są interesujący, mają swoje wady i tajemnice.

Uwielbiam tę serię za jej cudowną, nieskomplikowaną i nieprzekombinowaną fabułę. Ale również za to, jak wiele cudownych emocji we mnie wywołała. Autorka w niezwykły sposób otula słowem i sprawia, że czytelnik ma ochotę na chwilę się zatrzymać i zastanowić nad pewnymi kwestiami.

Agnieszka Krawczyk stworzyła serię pełną emocji. Poprzez perypetie bohaterów dobitnie uświadamia, że życie ma różne barwy i nie zawsze jest kolorowo. Jednak piękno polega na tym, by się nie poddawać i iść do przodu pomimo przeciwności. Czysta Woda odkrywa prze czytelnikiem harmonię życia. Nie brakuje w niej konfliktów, tajemnic, ale i pokazuje to co dobre, jak miłość i odwaga.

Serdecznie wam polecam wszystkie trzy książki z serii „Zwyczajna magia” 💚 Pokochacie je, tak jak ja 💫

Informacje dodatkowe o Znaki naszego losu:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2025-10-29
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

Zobacz opinie o książce Znaki naszego losu

Kup książkę Znaki naszego losu

Dobre uczynki
Agnieszka Krawczyk0
Okładka ksiązki -  Dobre uczynki

Podobno dobre uczynki wracają do nas po stokroć. Dlaczego więc tak bardzo o nie trudno? Zwłaszcza, gdy uwagę zaprzątają własne sprawy: zdrowie, rodzina...

Kolekcja straconych chwil
Agnieszka Krawczyk0
Okładka ksiązki - Kolekcja straconych chwil

Róża Jabłonowska nie przestaje interesować się historią Ady Nirskiej, międzywojennej warszawskiej artystki rewiowej. Kabaretowa rzeczywistość tej tajemniczej...