Okładka książki - Zobaczyła świnka niebo. Batpig

Zobaczyła świnka niebo. Batpig

Tom 1 cyklu Batpig

Grzesiek Podlaski jest uczniem szóstej klasy i jak dotąd był świnką taką jak inni. Czas lubił spędzać z przyjaciółmi ‒ karpiem Karolem i nietoperzycą Gryzeldą, jeść, grać na konsoli oraz zażywać wspaniałe błotne kąpiele. Nadszedł jednak moment, w którym został ugryziony przez niezwykłego nietoperza i otrzymał wielką moc. Postanowił jak jego idol Wieprzowy Mściciel, walczyć ze złem i sprawić, aby w Wielkim Mieście zagościła sprawiedliwość. Czy mu się uda? Jakie przygody przeżyje?

„Batpig. Zobaczyła świnka niebo” to pierwszy tom nowości wydanej nakładem wydawnictwa Jaguar i chociaż uważam, że nie będzie to komiks dla każdego, mam się podobał. Już tłumaczę dlaczego. Znajdziemy w nim słowa takie jak „gówniana”, „frajer” itp. Dla niektórych jest to niedopuszczalne w komiksach nawet dla starszych dzieci. Osobiście się z tym zgadzam tylko po części. Nie dałabym go przedszkolakowi, jednak dziecko uczęszczające do szkoły podstawowej, choćby nie wiadomo jak chronione i tak ma styczność z takimi słowami, a dla mnie to nie są przekleństwa (chociaż staram się tłumaczyć, aby ich nie używano).
Wracając do komiksu, był ciekawy, momentami dość banalny (jednak ta jego banalność jest świetna) z dużą dawką humoru.

Wizualnie komiks jest ciekawy. Ilustracje przyciągają wzrok i zachęcają do sięgania po niego.

„Batpig. Zobaczyła świnka niebo” to komiks z niebanalnym humorem, który polecam dla starszych dzieci, młodzieży i dorosłych.

Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA

Zobacz opinie o książce Zobaczyła świnka niebo. Batpig

Kup książkę Zobaczyła świnka niebo. Batpig

Seria z Poczwarką. Kowboj Ross. Jak przetrwać szkołę, widząc na jedno oko
Rob Harrell0
Okładka ksiązki - Seria z Poczwarką. Kowboj Ross. Jak przetrwać szkołę, widząc na jedno oko

Szczera i bardzo zabawna powieść dla młodzieży o tym, jak żyć i nie zwariować, gdy groźna choroba nagle usuwa ci grunt spod nóg. A co więcej - jak odnaleźć...

Świnka wysokich lotów. Batpig
Rob Harrell0
Okładka ksiązki - Świnka wysokich lotów. Batpig

BATPIG POWRACA jeszcze bardziej głodny przygód (i kanapeczek)! Po raz kolejny będziecie kwiczeć ze śmiechu! Komiks, który podbije serca fanów Dogmana...