Okładka książki - Zobaczyła świnka niebo. Batpig

Zobaczyła świnka niebo. Batpig

Tom 1 cyklu Batpig

Zwykle do komiksu rodzice podchodzą dosyć sceptycznie traktując go jako rysunkową historyjkę.
Uważam, że od czasów pierwszych znanych mi komiksów dużo się zmieniło i w bardzo wielu przypadkach niosą one ze sobą walory edukacyjne i motywujące.
"Batpig. Zobaczyła świnka niebo" to komiks o spełnianiu marzeń, o tym, że jeśli czegoś pragniemy możemy to zdobyć. Autor jest tego żywym przykładem.
Batpig to prosiaczek, który chciał zostać superbohaterem. Spełnij swoje marzenie i teraz ratuje swoje miasto przed złoczyńcami, którzy myślą, że można beztrosko śmiecić, przeklinać. Stanie oko w oko ze zmutowanym jaszczurem. Resztę przygód poznają dzieci wciągając się w przygody Batpiga.
Tutaj akcja nie zwalnia ani na chwilę a komiks zakręcony jest jak świński ogonek. 😉
Książka zaraża śmiechem i musicie się z tym liczyć. Dostajemy nie tylko ogromną dawkę humoru, ale i poruszane są tematy życzliwości, kultury czy dobrych uczynków.
Książka jest bardzo ładnie wydana, multikolorowo i na przyjemnym w dotyku śliskim papierze.

Informacje dodatkowe o Zobaczyła świnka niebo. Batpig:

Wydawnictwo: Jaguar
Data wydania: 2022-04-20
Tytuł oryginału: Batpig: When Pigs Fly
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Proza (w tym literatura faktu) dla dzieci i młodzieży

Zobacz opinie o książce Zobaczyła świnka niebo. Batpig

Kup książkę Zobaczyła świnka niebo. Batpig

Seria z Poczwarką. Kowboj Ross. Jak przetrwać szkołę, widząc na jedno oko
Rob Harrell0
Okładka ksiązki - Seria z Poczwarką. Kowboj Ross. Jak przetrwać szkołę, widząc na jedno oko

Szczera i bardzo zabawna powieść dla młodzieży o tym, jak żyć i nie zwariować, gdy groźna choroba nagle usuwa ci grunt spod nóg. A co więcej - jak odnaleźć...

Świnka wysokich lotów. Batpig
Rob Harrell0
Okładka ksiązki - Świnka wysokich lotów. Batpig

BATPIG POWRACA jeszcze bardziej głodny przygód (i kanapeczek)! Po raz kolejny będziecie kwiczeć ze śmiechu! Komiks, który podbije serca fanów Dogmana...