Jest to genialnie zaprezentowana podróż przez kontynent, okiem autora, który dokonuje wnikliwej analizy tej części świata, która już od dłuższego czasu niejako narzuca nam trendy np. technologiczne. To właśnie stamtąd wychodzą wszelkie nowinki wprowadzające na całkiem inny poziom wiele sfer życia. Ale czy tak było zawsze? Co stoi za rozwojem gospodarczym Azji? Czego możemy uczyć się od mieszkańców tego kontynentu? Na te i wiele innych pytań znajdziemy odpowiedź w tej fascynującej publikacji. Czyta się ją jak dobrą powieść. Wiele faktów totalnie mnie zaskoczyło, a z każdym rozdziałem odkrywałam świat, który dotąd był mi całkowicie nie znany. Choć wydawało mi się, że coś wiem. Ta książka jest jak kompendium wiedzy na temat Azji, tego co najistotniejsze na wpływ życia, czy to gospodarczego, czy militarnego i kulturowego, z którego możemy czerpać pełnymi garściami. Z jednej strony w celu inspiracji i brania tego, co warto wziąć, a z drugiej strony, by uczyć się na błędach i nie popełniać ich, mając już tak przetarty szlak na drodze ku przyszłości.
Polecam!! Książka rewelacyjna!!!