Recenzja książki: Ballada o miłości

Recenzuje: Diana Wiszniewska

Muszę przyznać, że jestem wielką fanką cyklu „Siedem sióstr” tej autorki, więc sięgnęłam po tę książkę z ogromnymi oczekiwaniami.
Oprawa graficzna jest absolutnie cudowna, barwione brzegi i okładka wpisująca się w klimat książek autorki.
Niestety, sama treść nie poruszyła mnie tak, jak liczyłam. Przyzwyczajona do wielowarstwowych historii, rodzinnych sekretów i stopniowo odkrywanych tajemnic, które są znakiem rozpoznawczym „Siedmiu sióstr”, odczułam wyraźny niedosyt. Nie mówię, że ta historia była zła, ale zdecydowanie była dużo prostsza. Są w niej pewne zaskakujące sytuacje, jednak była dość przewidywalna.
To prosta, spokojna opowieść o miłości i sławie, napisana ładnym stylem, ale pozbawiona tego napięcia i głębi, które tak bardzo cenię w jej innych książkach. Relacje między bohaterami są dobrze zarysowane, lecz całość nie zostaje w pamięci na długo.
Jeśli szukasz lekkiej miłosnej historii na wakacje ta książka będzie idealna. Ja czytałam ją w samolocie i była miła i dość przewidywalna jednak oceniam ją jako dobrą romantyczną historię, ale nie tak dobrą jak poprzednie książki autorki.

Tagi: miłość muzyka

Kup książkę Ballada o miłości

Zobacz opinie o książce Ballada o miłości
Książka
Ballada o miłości
Lucinda Riley ;
Dziewczyna z Neapolu
Lucinda Riley 0
Okładka ksiązki - Dziewczyna z Neapolu

W świecie muzyki kochać kogoś znaczy wybrać ścieżkę najtrudniejszą z możliwych. Bo nic nie brzmi tak pięknie, jak pieśń miłości, ale nic też nie spala...

Drzewo anioła
Lucinda Riley0
Okładka ksiązki - Drzewo anioła

FASCYNUJĄCA POWIEŚĆ O ZAPOMNIANEJ PRZESZŁOŚCI, SKOMPLIKOWANYCH RELACJACH RODZINNYCH I MROCZNYCH SEKRETACH Greta po 30 latach wraca w rodzinne strony....