Dziś powiem Wam co sądzę o pewnej książce dla dzieci :) Myślę, że zwłaszcza dzieciom w wieku 9-13 lat z pewnością się spodoba. Usiądźcie zatem wygodnie I zaczynamy naszą magiczną przygodę :)
Głównymi bohaterami tej opowieści są dwaj bracia. Młodszy Gucio i starszy Kostek. Mają oni okres wakacji. Uwielbiają spędzać czas na podwórku. Pewnego dnia, okazuje się, że głaz, który od zawsze widzieli, okazał się czymś zupełnie innym. Kim okaże się troll Tol? Jaką rolę odegra Ciocia Kornelia? Co odkryją chłopcy? Kim okaże się Hermus? Jaki wpływ na wydarzenia będzie miała magia? Jakie przygody czekają na chłopców? Oraz jaką rolę odegrają babeczki z malinami? Na te wszystkie pytania, znajdziecie odpowiedzi podczas czytania.
Powiem Wam, że czytałam tę pozycję z ogromnym zainteresowaniem. Wręcz nie mogłam się doczekać, by poznać dalsze losy bohaterów i ich przyjaciół. Takie książki dla dzieci po prostu uwielbiam. Sporo się dzieje, jest magia i piękna przyjaźń ponad wszelkimi podziałami. Nie ma znaczenia, kto jest kim, liczy się wspólny cel, więc wszystkie ręce na pokład. Autorka świetnie ukazała oba światy. Mimo, że są one całkowicie od siebie różne, to jednak w jakimś stopniu zależne od siebie. Jestem przekonana, że zarówno dziewczynkom jak i chłopcom ta historia z pewnością przypadnie do gustu. Sądzę, że każdy w tej opowieści znajdzie dla siebie coś odpowiedniego. Poza interesującą fabułą, książka ma też walory edukacyjne. Tak jak wspomniałam wcześniej, ukazuje prawdziwą siłę przyjaźni, miłość braterską oraz chęć bezinteresownej pomocy każdemu, kto jej potrzebuje. Dlatego uważam, że tego typu publikacje są naprawdę wyjątkowe. Bo ukazują to, co jest ważne w dzisiejszym życiu. A pamiętajmy, że nasze uczynki prędzej czy później, wrócą do nas w dwójnasób. Dlatego lepiej jest mieć na koncie więcej tych dobrych 😁 Gorąco zachęcam Was do zapoznania się z tą lekturą. Myślę, że publikacja ta idealnie nada się na prezent 🎁 W celu zakupu, najlepiej kontaktować się bezpośrednio z Autorką - panią Patrycja Kuczewska :) Mogę Wam tylko powiedzieć, że historia warta jest poznania. A niedługo ukaże się też wznowienie z nową okładką a ja będę jedną z patronek medialnych 😃😃 Bardzo dziękuję za możliwość poznania tej opowieści. Polecam I przyznaję 10⭐️/10 😃📖