Recenzja książki: Trzy kroki we mgle

Recenzuje: pesciorka

Niewielkie miasteczko w Szkocji, gdzie wszyscy się znają, a pogoda przez większość roku jest mglista i deszczowa.
Hope kocha to miejsce, mimo, ze jej rodzice wyjeżdżają do cieplejszego kraju, ona zostaje i w odziedziczonym po dziadkach gospodarstwie pośród zwierząt prowadzi hotel. Jest w związku z Anthonym, razem mieszkają, plan był taki, że Hope pracuje poza domem jako policjantka, a mężczyzna zajmuje się zwierzętami i sprawami gospodarstwa.
Ale czy ten układ działa?
Czy Hope jest w szczęśliwym związku czy to tylko pozory?
Związek chyli się ku upadkowi, a mężczyzna pokazuje swoje drugie oblicze.
Do miasteczka wraca Emmettem, w którym jako nastolatka kochała się Hope, jednak ten złamał jej serce i bez słowa wyjechał na studia do Londynu.
Czy tych dwoje będzie jeszcze razem?
Wszystko zaczyna wywracać się do góry nogami, gdy dziewczyna postanawia zerwać z Anthonym i zacząć spokojnie żyć.
Hope i Emmett, walczą o prawdę i coraz bardziej zbliżają się do siebie. Może jeszcze będzie ratunek dla młodych, gdy wszystkie sekrety wyjdą na jaw, a świat ujrzy prawdziwą twarz Anthonego.
Autorka mnie zaskoczyła, ponieważ spodziewałam się przewidywalnego romansu, a dostałam bardziej kryminał z romantycznym wątkiem, bardzo mi się takie połączenie spodobało. Opowieść opisana jest z perspektywy Hope i Emmetta, co pozwala lepiej poznać bohaterów, ich emocje, myślenie, ich ocenę sytuacji.
Jeśli szukacie lekkiej lektury z nutą tajemnicy to bardzo polecam, nie będziecie się nudzić, bo książka ma zaskakujące zwroty akcji i do końca nie wiemy jak skończy się wątek kryminalny powieści.
To historia o drugich szansach i miłości w klimacie szkockiej mgły. Opowieść, która pokazuje, że zawsze trzeba szukać swojego miejsca na ziemi i że z miłości nigdy nie powinno się rezygnować.

Tagi: romans

Kup książkę Trzy kroki we mgle

Zobacz opinie o książce Trzy kroki we mgle
Książka
Trzy kroki we mgle
Natalia Kulpińska
Gdy nikt nie patrzy
Natalia Kulpińska0
Okładka ksiązki - Gdy nikt nie patrzy

Na pierwszy rzut oka jest nikim szczególnym - szarą myszką w spranym uniformie, sprzątaczką, która pojawia się na komendzie po zmroku, nie zadaje pytań...

Dziewczyna, która kochała wiatr
Natalia Kulpińska0
Okładka ksiązki - Dziewczyna, która kochała wiatr

Mia Marrow nie szuka swojego miejsca na ziemi. Znalazła je w Malibu na Zuma Beach, gdzie z grupą przyjaciół otworzyła szkołę surferską. Nocami z kolei...