Miętus w tempurze z ciecierzycą i groszkiem, Yorshire pudding z wołowiną i kurkami, panna cotta limonkowo-kokosowa, pulpety wieprzowe nadziewane morelami, consomme z kurczaka, krem z dyni i batata z mortadelą czytaj dalej
Chudnij pysznie! W zdrowym ciele zdrowy duch – to powiedzenie doskonale oddaje ideę, która powinna wyznaczać kierunek naszego działania. I choć coraz więcej osób bacznie zwraca czytaj dalej
Dieta oparta na koktajlach owocowych dotarła do nas stosunkowo niedawno, ale cieszy się coraz większą popularnością - choćby ze względu na łatwość przygotowania i przyjemność ze spożywania, a w naszej kulturze czytaj dalej
Słodycze. Kto ich nie lubi? Sklepy zapewniają ich stałą, kuszącą dostawę. Trudno się oprzeć, widząc batoniki, cukiereczki, bułeczki na półkach. Problem jednak w tym, że produkty te nie tylko tuczą, ale czytaj dalej
Konieczność przejścia na dietę bezglutenową może niejednego przyprawić o dreszcze. Co teraz będę jeść? Lista "produktów zakazanych" jest bardzo długa i są na niej składniki, do których jesteśmy czytaj dalej
Wśród ogromnej liczby pojawiających się na rynku książek kucharskich trudno znaleźć taką, która w pełni spełni oczekiwania czytelnika. A wymagań tych jest sporo: oczekujemy niebanalnych, ale prostych czytaj dalej
Gotowanie krok po krokuLubisz gotować? Lubisz kosztować nowe potrawy, poznawać nowe smaki? Szukasz inspiracji kulinarnych? Książka Sushi, paella, guacamole. 120 klasycznych potraw z całego świata może Ci się czytaj dalej
Aby zakosztować włoskich specjałów, można wybrać się na wspaniałe wakacje na Półwysep Apeniński, a zostając w Polsce – do dobrej, renomowanej włoskiej restauracji. Na tym jednak nie koniec czytaj dalej
Na słodko... na słono... Założenie książki jest świetne. Czas gotowania - 25 minut. Koszt potrawy - 25 złotych. Czyli: szybko i tanio... No cóż, można mieć pewne wątpliwości co do tego ostatniego czytaj dalej
W codziennym, często prowadzonym w bardzo szybkim tempie życiu zazwyczaj nie mamy okazji, by delektować się smacznymi i zdrowymi potrawami. W przydrożnym barze „wrzucamy coś na ząb”, nie bardzo czytaj dalej