Igrasz z ogniem na własną odpowiedzialność
Chicago należy do dwóch rodzin: Bianchich i Mancinich. Choć nieustannie ze sobą rywalizują, chwilowo zapanował między nimi pokój. Nie oznacza to jednak, że zamierzają się spoufalać, wręcz przeciwnie – trzymają się od siebie z daleka. Przynajmniej do czasu…
Angel Bianchi, nazywana przez wrogów Białym Aniołem, nigdy nie chciała być mafijną księżniczką. Lata treningów uczyniły z niej żywą broń, która nie zawaha się nawet przed zadaniem bolesnej śmierci. Angel uwielbia mieć kontrolę, ale gdy pewnego dnia spotyka Federica Manciniego, czuje, że zaczyna ją tracić. Wszystko wskazuje na to, że skonfliktowane rodziny będą musiały zawrzeć ze sobą przymierze, by pokonać wspólnego wroga. Współpraca z kimś, kogo powinno się nienawidzić, nie jest łatwa, szczególnie gdy w grę zaczyna wchodzić obezwładniające pragnienie…
Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2025-07-21
🪽„Biały Anioł” to fascynujący i odurzający romans mafijny w którym to pewna siebie kobieta stoi na równi z mężczyznami w dzierżeniu władzy i likwidowaniu wrogów. Dla wrogów Biały Anioł symbolizuje śmierć,dla rodziny -bezwarunkowe wsparcie i oddanie.
🪽Historia pokazuje piękną relację rodzinną w rodzinie bohaterki.Są dla siebie wszystkim i wszystko dla siebie zrobią.Są siłą i skałą, chroniąc siebie w świecie w którym żyją. Postać Angel całkowicie mnie urzekła.Jest kobietą,która brnie do przodu,nie boi się rozlewu krwi i wyciąganiu prawdy z wrogów.Poznanie Federico sprawia,że po raz pierwszy czuję to „coś”. Ich relacja rozwija się w oszałamiającym tempie.Razem są dwoma ogniami potrafiącymi wszystko wokół siebie spalić.Silne osobowości chcące zawsze być na pierwszym miejscu.Wspaniale było obserwować ich „walkę” o dominację.
🪽Powieść jest świetną opowieścią o odkrywaniu skrywanej rodzinnej prawdy sprzed lat oraz szukaniu wspólnie wroga,by móc spokojnie żyć.Warto też zwrócić na rodzeństwo bohaterów.Oni także dużo mają do powiedzenia w tej historii. I to oni przyprawiają o zawrót głowy obu rodzin.
🪽„Biały Anioł” to wspaniała historia dwóch rodzin mafijnych,którzy nie przewidzieli,że wróg tak dużo zmieni ich rodziny.Poznają czym jest strach,radość,pewność siebie…kończąc na poczuciu czym jest prawdziwe uczuciu.Zakochalam się w tej historii.
🪽Czytajcie-będziecie zachwyceni-polecam🪽
Ucieczka przed miłością jest równie niemożliwa, jak ucieczka z mafijnego świata. Sfingowanie śmierci swojej i syna wydawało się Alessie jedynym sposobem...
Olivia Montenegro ma nadzieję, że po jej niedoszłym ślubie ojciec trochę odpuści zabawę w aranżowane małżeństwo. Tymczasem zanim kobieta zdąży złapać oddech...
Przeczytane:2025-08-15, Ocena: 6, Przeczytałam, Mam, Wyzwanie - wybrana przez siebie liczba książek w 2025 roku, Insta challenge. Wyzwanie dla bookstagramerów 2025,
Chicago rządzi mafia, jednak nie jedna rodzina, a dwie. Bianchich i Mancinich co prawda nie są w stanie wojny, ale zdecydowanie nie są również przyjaciółmi. Każda rodzina zajmuje się swoją częścią i po prostu nie wchodzą sobie w drogę. Nadchodzi jednak czas, gdy wszystko ma się zmienić, a nieznany wróg, który na coraz więcej sobie pozwala, sprawi, że będą musieli zacząć z sobą współpracować. Tylko czy to się uda?
Angel Bianchi nie jest taka jak większość mafijnych księżniczek. Nazywana Białym Aniołem i zdecydowanie na to miano sobie zasłużyła. Jest silna, bezwzględna, a lata treningów uczyniły z niej żywą broń. Kobieta zawsze ma kontrolę nad wszystkim i nie zamierza tego zmieniać. Kiedy spotyka Federica Manciniego, coś się w niej zmienia, a ona tego nie lubi. Czy da sobie z tym radę? Czy będzie w stanie z nim współpracować? Czy uda się odnaleźć wroga? Co połączy tę dwójkę? Co jeszcze się stanie?
Uwielbiam romanse mafijne, co nie jest tajemnicą. Przeczytałam ich naprawdę dużo i mam swoje oczekiwania, kiedy sięgam po kolejny. Autorka zdecydowanie wszystkie je spełniła, a książka okazała się po prostu świetna. To opowieść o sile rodziny, mafijnych porachunkach, miłości, która przyszła niezapowiedziana i wiele namieszała.
Akcja sprawnie poprowadzona, ze zwrotami, które mnie potrafiły zaskoczyć. Książkę czytało się szybko, a podczas czytania towarzyszyło mi wiele emocji. Mnie bardzo wciągnęła i to praktycznie od pierwszych stron. Przeczytałam ją w jeden wieczór, z lekkim zarwaniem nocy.
Bohaterowie zdecydowanie ciekawi, dobrze wykreowani.
Angel Bianchi to jedna z niewielu kobiet w mafii, która aktywnie w niej uczestniczy. Jest silna, odważna, bezwzględna dla wrogów. Jednocześnie jest osobą bardzo rodziną, która dla bliski zrobi praktycznie wszystko. Zdecydowanie ją polubiłam.
Federico Mancini to mężczyzna bezwzględny, bezlitosny, który budzi strach w innych. Jednocześnie jest człowiekiem, który dla rodziny zrobi naprawdę dużo. Nie uważa związków, ale do czasu. Jego również polubiłam, jednak dopiero jak dobrze poznałam.
„Biały anioł” to świetny romans mafijny. Z wielką przyjemnością polecam.
Recenzja pojawiła się również na moim blogu - Mama, żona - KOBIETA