Okładka książki - Brainspotting. Nowa, rewolucyjna metoda zapewniająca szybkie i trwale zmiany w terapii

W swojej książce doktor David Grand prezentuje przełom w terapii traumy - łączy mocne strony terapii doświadczeniowej, świadomości ciała oraz procesów neurobiologicznych, tworząc niezwykle skuteczną technikę zwaną Brainspottingiem. Przedstawia kluczowe odkrycie, dzięki któremu opracował to rewolucyjne narzędzie terapeutyczne: to, gdzie kierujemy wzrok, odsłania istotne informacje o procesach zachodzących w naszym mózgu. Dzięki publikacji poznasz:

- różne aspekty Brainspottingu i sposoby ich zastosowania;

- studia przypadków oraz dowody na skuteczność tej techniki;

- sposoby wykorzystania Brainspottingu w leczeniu PTSD, zaburzeń lękowych, depresji, uzależnień, bólu fizycznego, chorób przewlekłych i wielu innych dolegliwości.

,,Brainspotting daje nam możliwość wykorzystania naturalnej zdolności mózgu do samodzielnego skanowania, co umożliwia aktywację, lokalizację oraz przetwarzanie źródeł traumy i cierpienia zgromadzonych w ciele" - wyjaśnia doktor Grand. Jego pionierskie odkrycie jest nieocenionym narzędziem, które może stanowić wsparcie dla niemal każdej formy terapii, znacząco przyspieszając proces zdrowienia.

Informacje dodatkowe o Brainspotting. Nowa, rewolucyjna metoda zapewniająca szybkie i trwale zmiany w terapii:

Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2025-11-12
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: Brainspotting: The Revolutionary New Therapy for Rapid and Effective Change

Tagi: Psychologia popularna

Kup książkę Brainspotting. Nowa, rewolucyjna metoda zapewniająca szybkie i trwale zmiany w terapii