Okładka książki - Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu


Ocena: 0 (0 głosów)
Jest to nowoczesny, przejrzysty podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.

Informacje dodatkowe o Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu:

Wydawnictwo: Wydawnictwo Lekarskie PZWL
Data wydania: b.d
Kategoria: Medycyna i zdrowie
ISBN: 978-83-200-3603-9
Liczba stron: 468

więcej

Kup książkę Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Sprawdzam ceny dla ciebie ...
Cytaty z książki

Na naszej stronie nie ma jeszcze cytatów z tej książki.


Dodaj cytat
REKLAMA

Zobacz także

Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu - opinie o książce

Inne książki autora
Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu
Gertig Henryk, Przysławski Juliusz0
Okładka ksiązki - Bromatologia. Zarys nauki o żywności i żywieniu

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie...

Zobacz wszystkie książki tego autora
Recenzje miesiąca Pokaż wszystkie recenzje
Reklamy